Landpark Assisië biedt voedselcoöperatie Assisiëhoeve een eigen plek

AssisiëHoevePrisma en voedselcoöperatie Assisiëhoeve hebben een overeenkomst gesloten voor het gebruik van een perceel tuinbouwgrond (0,5 hectare) op Landpark Assisië. Het zelf verbouwen van eigen voedsel, een belangrijk doel van de coöperatie uit Haaren, kan nu van start gaan. Prisma is blij met de nieuwe gebruiker en de coöperatie is tevreden dat zij nu een eigen vaste locatie heeft.

De coöperatie Assisiëhoeve werd opgericht door Patrick Rutten en Wilma Wilbrink, beide leden van natuur- en milieuorganisatie LNMH. Zij vormen dan ook het bestuur van de coöperatie en worden daarbij ondersteund door Patrick Loonen, cliënt van Prisma en bewoner van het Landpark. Met de komst van de coöperatie op het Landpark wordt weer een mooie stap gezet in de herontwikkeling van het Landpark tot een plek die in contact staat met de samenleving.

Afgelopen maanden werd gewerkt aan plannen voor de teelt van de gewassen, de communicatie en een rendabele bedrijfsvoering. Ook werden contacten gelegd met andere partijen binnen en buiten het Landpark. Bijvoorbeeld met de boerderij van Prisma en tuinderij ‘de Tuin’ die momenteel ook al actief is op het Landpark.

De coöperatie neemt dit teeltseizoen slechts een deel van de kavel in gebruik, vooral om ervaring op te doen. Binnenkort begint het zaaien en poten van de eerste gewassen. Als resultaat van de samenwerking met de boerderij van Prisma nemen zij de resterende grond in gebruik voor de teelt van voedergewassen, zoals maïs en voederbieten. De komende maanden vindt in de kantine van de manege regelmatig overleg plaats over de verdere uitbouw van de voedselcoöperatie. Hiervoor worden belangstellenden uitgenodigd, zoals vertegenwoordigers van de agrarische opleidingen van Helicon en HAS Hogeschool. Met de inzet van vrijwilligers en stagiaires wil men een mooi doel bereiken: het rendabel verbouwen van lokaal, eerlijk en gezond voedsel.

Wilt u meer weten over het Landpark of Prisma of wilt u zich inzetten voor de voedselcoöperatie, kijk dan op: www.prismanet.nl en www.landparkassisie.nl en www.assisiehoeve.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *