Nieuwe boeken over Unentse families

Schoor-familieboek-2Het Schrijversteam van heemcentrum ’t Schoor presenteert op 16 oktober een boek in twee delen met de titel “Over Unentse families”, waarin 38 families uit Udenhout en Biezenmortel staan beschreven. In totaal zo’n 600 pagina’s en circa 1400 foto’s, allemaal herinneringen aan vroeger.

Voor de keuze van de families in het boek “Over Unentse families” deel 1 en deel 2, is gekozen voor families die omstreeks 1840 in Udenhout of Biezenmortel woonden, die er nog steeds in wonen en waarvan de familie van toen en die van nu in de mannelijke lijn familie van elkaar zijn. De keuze voor die 38 is ingegeven door beschikbaarheid van gegevens en door reacties na oproepen in de Wegwijzer. Het zijn de volgende families:

Familie Van Asten-Kolsteren, Familie Bertens-van de Pas, Familie Bertens-Vercammen, Familie Bergmans-Kuijpers, Familie Boers-van Kempen, Familie Brekelmans-de Bakker, Familie Burgmans-Robben, Familie Denissen-van Doormale, Familie Van Gorkum-van Noije, Familie Hamers-Brekelmans, Familie Heessels-Trompen, Familie Heijmans-Bertens, Familie De Jong-Vugts, Familie Van Iersel-Kastelijns, Familie Keuninx-de Bakker, Familie Kuijpers-Habraken, Familie Lommers-Hendriks. Familie Mallens-Schellekens, Familie Martens-Dankers, Familie Moonen-Robben, Familie Van de Pas-Mathijssen, Familie Pijnenburg-Smetsers, Familie Van de Plas-Beekmans. Familie Van Riel-van Berkel, Familie Robben-Leijten, Familie Van Roessel-Verhoeven, Familie Schapendonk-Bertens, Familie Scholtze-Vermeulen, Familie Van Strijdhoven-van Iersel, Familie Teurlings-Burgmans, Familie Vercammen-de Beer, Familie Verhoeven-Robben, Familie Van de Voort-Kruissen, Familie Van Wagenberg-de Jong, Familie Weijters-van Esch, Familie Weijtmans-Schapendonk, Familie Witlox-van de Wouw en Familie Van Zon-Bogaers.

De verkoopprijs van deze fraaie boeken bedraagt € 20,- per stuk. Indien u deel 1 en 2 tegelijk reserveert bedragen de totale kosten € 35,-.U krijgt dan dus € 5,- korting.

U kunt de boeken (schriftelijk) bestellen bij Lia Clement-Verhoeven, secretaris van Heemcentrum ’t Schoor Udenhout-Biezenmortel, Achthoevenstraat 48, 5071 AS Udenhout of per mail naar heemcentrumudenhout@gmail.com

(op de foto vader en  moeder Mallens-Schellekens met hun 11 kinderen)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *