Op de eerste rij naar de ‘oorlog’ kijken

Oorlog-Tuinstraat-2De Tuinstraat in Udenhout werd op dinsdag 7 juli ‘opgeschrikt’ door een confrontatie tussen twee legereenheden.
De ene groep werd precies in deze straat in Udenhout in een hinderlaag gelokt waardoor er een waar slagveld ontstond. De enige die van dit gevecht vooraf nog niet op de hoogte bleken te zijn, waren de soldaten zelf. Een groot aantal inwoners van de straat en zelf nog van ver daarbuiten, waren naar de Tuinstraat gekomen alsof de carnavalsoptocht of Sinterklaas met zijn gevolg ieder moment zouden langskomen. Ouders met hun fototoestel in de aanslag en kinderen die toch wel een beetje nerveus stonden te wachten op het eerste geluid dat uit de mitrailleur zou moeten komen.
Toen dat allemaal losbarstte en er in een keer toch wel erg veel miltairen zichtbaar waren, liepen er helemaal twee werelden door elkaar. Kinderen zochten naar lege patronen terwijl de soldaten onder het toeziend oog van Udenhoutse paparazzi de ‘schade’ op gingen nemen. Ook op het moment dat de vijand al liggend op de grond onder schot gehouden werd, was daar de Udenhoutse jeugd die over de schouder meekeken alsof ze uiteindelijk moesten beoordelen of alles volgens afspraak en volgens de regels gedaan was.
Een stukje verder lag een zwaar gewonde pop achter een heg. Deze pop had het er ook deze keer weer niet goed van afgebracht omdat zijn linker been niet meer in contact stond met de rest van zijn lijf. Net als bij de vorige hinderlaag was deze pop het haasje geweest, getuige het feit dat zijn rechterbeen nog wel aan zijn romp vast zat, maar wel aan de linker kant…

Gelukkig was het allemaal maar een oefening waarvan we hopen dat het alleen bij oefenen blijft voor deze militairen. Al zal het ongetwijfeld een goede oefening geweest zijn voor het geval dat…
De inwoners van Udenhout hebben in ieder geval weer een mooie middag achter de rug. Nu is het wachten tot Sinterklaas en daarna de carnavalsoptocht weer voorbij komt, dat ziet er toch net wat vriendelijker uit!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *