Opening consultatiebureau Udenhout

Opening-Consultatiebureau-01Op 8 juli werd rond de klok van 16.00 uur het nieuwe consultatiebureau in Udenhout geopend.
Omdat het er lange tijd naar uitzag dat Udenhout haar consultatiebureau zou gaan kwijtraken hebben enkele leden van de dorpsraad er werk van gemaakt om dit te voorkomen.
Het nieuwe consultatiebureau is gehuisvest in de bovenbouw van de Wichelroede, die daar wel een kleine verbouwing voor over had. Tijdens de opening, die verricht werd door wethouder Marcelle Hendrickx, werd de wens uitgesproken dat er nog heel veel baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen, maar ook hun papa’s en mama’s het consultatiebureau zullen bezoeken.

Opening-Consultatiebureau-02Speciaal voor deze gelegenheid was er ook een poppendokter naar het nieuwe consultatiebureau gekomen om nu ook eens de kinderen met hun ‘kroost’ naar de dokter te laten komen zonder dat ze zelf allerlei onderzoekjes moesten ondergaan of testjes moeten doen om te controleren of ze als kind wel goed groeien of op een ander vlak wat achter blijven. Nu mochten de poppen, die door de innige band met de kinderen vaak met een veel grotere blessure kampen, een bezoekje brengen aan de (poppen-)dokter.
De eerste resultaten binnen het consultatiebureau zijn hierdoor erg hoopgevend voor de toekomst. Armen en benen, die toch al enkele maanden gebroken waren, werden weer aangezet en hier en daar werd zelfs een tweede oog terug geplaatst of een open wond in de buik op vakkundige wijze hersteld. Het leven voor de poppen ziet er hierdoor een stuk rooskleuriger uit.
Niet alleen voor de poppen, maar ook voor de ouders met hun kinderen zal een bezoek aan het bureau minder bezwaarlijk worden nu daarvoor niet naar Berkel-Enschot afgereisd hoeft te worden.
Het consultatiebureau is gevestigd in basisschool De Wichelroede aan de Van Heeswijkstraat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *