Kalender Dorpsleven Udenhout en Biezenmortel 2016

Kalender2016-ToosDe kalender wordt dit jaar voor de 39e keer gepresenteerd door Stichting Scouting Udenhout. Ook dit jaar wordt er in de kalender aandacht geschonken aan de oudere maar zeker ook aan de recentere geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel. Zo is de kalender aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Bij de 39e kalender
Het gereedkomen van de 39e kalender Dorpsleven Udenhout/Biezenmortel zorgt de komende tijd weer voor de nodige activiteiten bij Scouting Sint Lambertus Udenhout. De jeugdleden zullen de nieuwe kalender weer huis aan huis aanbieden op woensdag 9 en zaterdag 12 september. Daarna is de kalender te koop op Unentse Mèrt (13 september) en bij de bekende verkooppunten. Voor Udenhout zijn dat: Boekhandel Nogmaals, Fotogalerie Angelique, Hoppenbrouwers Audio/Video, zorgcentrum Eikelaar en Heemcentrum ’t Schoor. Voor Biezenmortel: Bakkerij Geerts. In Oisterwijk is de kalender verkrijgbaar op Pastoor van Rijckelstraat 3.

Scouting weet zich op voorhand verzekerd van een goede verkoop, want al jaren ligt deze ruim boven de duizend stuks! Voor velen is deze kalender dan ook een gewild verzamelobject. De nieuwe kalender past weer perfect in deze reeks.

3rc KapelOp de voorpagina staat het kapelletje van Udenhout met daarbij een bekende Udenhoutse met veel goodwill binnen de dorpen Udenhout en Biezenmortel. Wij willen de naam niet onthullen want dan is het verrassingseffect er al af als de kalender wordt aangeboden.

Groepsfoto’s
Volleybalvereniging Udenhout VCU. De foto toont de deelnemers aan het zomerkamp van VCU, waarschijnlijk in 1989. Het jeugdkamp werd gehouden in Borkel en Schaft.

Koor van ouderen zangvreugd. Opgericht in 1971. Op de foto zien we de 35 leden van het koor bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan in 1996. Inmiddels is de naam van het koor gewijzigd in “Seniorenkoor Zangvreugd”.

De Katholieke Vrouwenorganisatie KVO. De foto is genomen bij Paleis Soestdijk op 30 augustus 2007. Sinds 1 januari 2015 bestaat de KVO niet meer en is als zelfstandige verenging voortgegaan onder de naam EVA, Vrouwenvereniging Udenhout.

Unentse Mèrt, buurtvereniging Berkelseweg/Slimstraat. Een foto genomen op de dag van de Unentse Mèrt in 1987. Afgebeeld staan de dames en meisjes van de buurtvereniging in oude klederdracht tijdens de traditionele H-Mis van 10.00 uur. Het gebruik van “jongens rechts en meisjes links in de kerk” werd toen nog in ere gehouden.

Klassenfoto. In deze editie van de kalender een klassenfoto uit 1956. Deze toont de klas van meester Jan van den Burg en is genomen bij zijn afscheid als leerkracht van de Sint Petrusschool Udenhout.

Natuur
De maand november wordt gesierd door een foto van de “Klippeltjesbrug” ofwel “Knuppeltjesbrug” in natuurgebied Den Brand. De foto wordt vergezeld van een beschrijving van dit natuurgebied en de ontwikkelingen daarvan in de afgelopen jaren.

Bevrijding van Udenhout
Op donderdag 26 oktober 1944 is Udenhout bevrijd. De foto toont een tank die op deze dag opgesteld stond voor Huize Vincentius.

Sfeerfoto
Udenhout onder zeil. Een overzichtsfoto vanuit de lucht van het festivalterrein aan de Handelsweg in Udenhout Op de inzet zien we de organiserende commissie.

Dorpsgezichten
In deze categorie een tweetal luchtopnames. Een opname van de Slimstraat/de Kuil rond 1970 en een opname van de dorpskern van Biezenmortel uit 1979.

Portretten
Pastoor Karel Prinsen. Pastoor van Udenhout van 1948 tot 1970. Een mooie foto waarop de pastoor achter zijn bureau is afgebeeld.

Bakker Wim Haen. Op de pagina van januari zien we een drietal foto’s. Ze tonen de bakkerij/winkel zowel van buiten als van binnen. Daarnaast een foto van Wim en zijn echtgenote Martha bij gelegenheid van hun 25-jarig huwelijksfeest.

Op het schutblad van de kalender staan een 8-tal portretten van honderdjarigen die in Udenhout hun 100ste verjaardag gevierd hebben.

Aanbieding
Op vrijdag 28 augustus zal het eerste exemplaar van de 39e kalender worden aangeboden. Zoals gebruikelijk heeft Scouting St. Lambertus hiervoor weer een bijeenkomst in voorbereiding, waaraan de verschillende speltakken hun medewerking zullen geven. Wie de nieuwe kalender in ontvangst mag nemen is nog geheim!

UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *