4e Unentse krant huis aan huis bezorgd

UnentseKrant zaalDonderdag 10 september verzamelde iedereen die al jaren heemcentrum ‘t Schoor volgt in het Raadhuis. Daar vond de presentatie plaats van de nieuwe editie van de Unentse krant. Maar dat was niet de enige reden waar de aanwezigen op getrakteerd werd. Heemcentrum ‘t Schoor staat tenslotte aan de vooravond van haar 25 jarig jubileum en daar mag best iets extra`s bij komen kijken. Nadat voorzitter Fans Goossens
iedereen welkom had geheten gaf hij het woord aan Kees van Kempen. Kees van Kempen mocht namelijk een aantal cadeautjes, die hij zelf mee had ingepakt, uitpakken voor alle aanwezigen. Want wie jarig is trakteert, moeten ze bij ‘t Schoor gedacht hebben.
In samenwerking met het Regionaal Archief Tilburg heeft ‘t Schoor namelijk een nieuwe website gemaakt met heel veel verschillende wetenswaardigheden met betrekking tot de geschiedenis van Udenhout. Deze site (Wiki Udenhout) is gekoppeld aan de tevens vernieuwde website van het heemcentrum zelf; www.schoorudenhout.nl. Op dit moment telt Wiki Udenhout al meer dan 5.500 items en zijn er honderden Udenhoutse woorden met hun betekenis terug te vinden. Het loont zeker de moeite om deze website een keer te bezoeken en daar waar mogelijk te voorzien van nog meer informatie m.b.t. Udenhout. Misschien ligt bij u op zolder wel juist dié foto die bij een artikel op de website hoort, maar daar nog ontbreekt.
Na dit eerste kadootje en de bijbehorende uitleg kwam het volgende ‘agendapunt’ aan bod. De Unentse Krant. De laatste Unentse krant die uitgekomen is, dateert alweer van 4,5 jaar geleden. tijdens het 250 jarig bestaan van kasteel de Strijdhoef. Het 25 jarig jubileum van ‘t Schoor, in combinatie met het uitkomen van een tweetal boeken later dit jaar, waren reden genoeg voor ‘t Schoor om een nieuwe krant uit te brengen. UnentseKrant Eric de RidderHet eerste exemplaar werd overhandigd aan Erik de Ridder. Kees van Kempen heeft de krant vervolgens met de aanwezigen doorgenomen, waarna er tijdens het lezen van de krant nog een glaasje gedronken kon worden.
De krant is inmiddels door de vele vrijwilligers huis-aan-huis rondgebracht in Udenhout en Biezenmortel. U heeft de inhoud ervan ongetwijfeld al van voor naar achter doorgelezen en bent daarbij weer een stukje wijzer geworden als het gaat over de geschiedenis van Udenhout.
Op vrijdag 16 oktober worden de twee nieuwe boeken ‘Over Unentse families’ gepresenteerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *