Op handen en knieën over het Tongerloplein

Vrijdagavond stond bij een groot deel van de Udenhoutse inwoners al enkele weken met rood omcirceld in de agenda. Deze avond stond de eerste Udenhoutse DorpsQuiz gepland. In de krant had al enkele keren gestaan dat dit fenomeen uit andere dorpen in de omgeving ook is komen overwaaien naar Udenhout. Met een minimale bezetting van 10 personen per team hadden zich 61 teams ingeschreven. Daags vantevoren heeft één team helaas moeten afzeggen, waarmee er dus 60 teams over gebleven zijn om te gaan strijden om de DorpsQuiz-wisseltroffee.
En dat er gestreden is, is een ding wat zeker is. Nog voordat de teams om 19.00 uur werden ‘losgelaten’ werden de eerste pagina’s van het Quizboek al doorgestuurd naar het denktank team die thuis zaten te wachten. Om precies zeven uur ging het spektakel van start. Deelnemers sprongen op de fiets om snel naar huis te gaan. Sommige verkeersregels, zoals het verlenen van voorrang werden even gelaten voor wat het was. De klok was tenslotte aan het tikken en er waren nog maar 3 uur en 59 minuten over….
Na dit hectische moment was het even stil op straat. Waarschijnlijk werden alle boeken thuis uit elkaar gehaald en werden de vragen verdeeld. Voor de organisatie het moment om hier en daar wat locaties te gaan bemannen en een dvd-speler aan te zetten.
Langzaam zien we dan weer verschillende teamleden in de straten van Udenhout terug keren. De een met een omschrijving van een fietsroute, de ander om zich te melden op een bepaalde GPS locatie.
DQ_verrekijkerHet is erg leuk om te zien hoe iedereen door het dorp dwaalt op zoek naar aanwijzingen of objecten voor een foto. Deelnemers kruipen op handen en knieën over het Tongerloplein om ook die doppen van het kunstwerk onder de geparkeerde auto’s te kunnen tellen. Verbaasde gezichten zien we boven in de toren van de Boerenbond als de deelnemers daar aankomen en met de verrekijker op zoek moeten naar de opdracht.
Dit bleek de som te zijn van “Mevr. van Dun”. Niet heel veel teams blijken deze som goed te hebben beantwoord. Het antwoord was 2102015, voor vrijdag 2 oktober 2015 op zich niet heel moeilijk…

DQ_florishand
Vervolgens rijden er weer andere teamleden van de verschillende teams naar Floris Hand, waar het net zo druk is voor de deur als tijdens de dolle dwaze dagen bij de Bijenkorf.

 

 

 

 

 

DQ_kubusNa het zien van het filmpje, door sommige slim met de telefoon opgenomen…, wordt een sprintje getrokken naar De Eikelaar, waar in het restaurant om 21.00 uur de geheime proef plaats vind. En daar zitten ze dan, voorzien van een boeren zakdoek met 60 personen aan tafel met voor je neus een pannetje. De tafels zijn naast de pannetjes voorzien van wat maïs decoraties, noten en een bakje zult! Op het moment dat het pannetje geopend mag worden blijkt er een kubus in het pannetje te zitten. Deze mag in een kwartier tijd zo volledig mogelijk opgelost worden.

DQ_huiskamerUiteraard is de organisatie tussendoor nog bij enkele huiskamers gaan kijken hoe daar met de tijdsdruk werd om gesprongen. Overal werd al vrij snel verteld dat het erg veel was….. en laat dat nou net de bedoeling zijn geweest om er voor te zorgen dat de tijdsdruk de grootste tegenstander zou worden.
Met weliswaar bij de meeste teams niet alle vragen ingevuld, werd er geen enkel boek te laat ingeleverd. De brandweer had hier nog wel de brandweerwagen voor nodig met zwaailicht op, maar ook dat boek was nog op tijd binnen. Het speculeren kon op dat moment beginnen en de vragen werden besproken.

Alle teams hebben voor de komende week nog een aantal opdrachten open staan om nog een aantal punten te vergaren. Zaterdagavond 10 oktober zal het winnende team bekend gemaakt worden op een gezellige feestavond. En dan….. gaan we een heel jaar alles goed in de gaten houden, want dat de organisatie nu al weer bezig gaat met de tweede editie van de Udenhoutse DorpsQuiz, daar durven wij ons hand voor in het vuur te steken!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *