Survivalrun Udenhout 2015

survivalrun-2015_02Voor de 21e keer werd op zondag 20 september de Survivalrun gehouden. Met een deelnemersaantal van bijna 1200 mag dit evenement best tot één van de grootste sportevenementen in de regio genoemd worden.
Zelfs vanuit Groningen zijn de deelnemers al vroeg op zondagmorgen in de auto gestapt om vervolgens 18 kilometer door de Udenhoutse sloten, modder en hindernissen te kruipen.
Gelukkig waren er ook wat kortere afstanden en kwam de jeugd met toch nog een 7 km lange route ook goed aan hun trekken.
Om half tien in de ochtend vertrokken de eerste 20 deelnemers. Dit waren de echte ‘Die-hards’ die zoals gezegd voor de 18 kilometer gingen. Hindernissen zoals ze de afgelopen weken her en der rondom ons dorp opgebouwd werden moesten allemaal volgens de regels genomen worden. survivalrun-2015_03Lukte dit niet, dan moest je het rode bandje van de pols afhalen en mocht je als recreant verder….
Voor bijna alle deelnemers is dat echter iets waar ze niet aan willen denken en desnoods een hindernis tot huilens toe blijven proberen. Dat tekent de echte doorzetter.
En waar de deelnemers aan de 18 kilometer ronde dachten er bijna te zijn, had de organisatie nog een verrassing in petto. Op het terrein van de survivalvereniging was een van de laatste hindernissen neergezet. Deze hindernis kreeg de bijnaam “De Hufter”, wat aan duidelijkheid weinig te wensen over laat.

survivalrun-2015_04Voor de recreanten en de jongeren die 7 of 12 kilometer liepen, lag deze hufter niet op de route.
Toch werd er vanaf de kant vaak met bewondering gekeken naar hoe ook deze groepen zich door de hindernissen heen slingerden. Hier en daar was er een extra aanmoediging voor nodig, maar uiteindelijk komt de kracht toch uit de armen en benen van de sportman of -vrouw in de wedstrijd.
De een deed er zijn tijd over en de ander schiet als een speer door de touwen en over boomstammen heen om vervolgens in hoog looptempo naar de volgende hindernis te snellen.
Gelukkig beschikten we over een zoomlens waardoor zelfs de snelste nog in de verte op de gevoelige plaat vast gelegd konden worden…

Bekijk alle foto’s

UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *