Koninklijke onderscheiding voor Gemma Nijholt en Wim Verbunt

Gemma Nijholt-van Hameren en Wim Verbunt hebben op zaterdag 21 november een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kregen deze onderscheiding vanwege hun jarenlange vrijwillige werkzaamheden bij de Sing Song Zangers; het bewonerskoor van Huize Sint Vincentius in Udenhout. Locoburgemeester Erik de Ridder heeft de onderscheidingen uitgereikt tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het koor op de feestdag van St. Caecilia. De uitreiking vond plaats in de kapel van Huize Vincentius.

Gemma Nijholt_lintjeGemma Nijholt
Gemma Nijholt (77) is sinds 1978 begeleider en pianiste van bewonerskoor de Sing Song Zangers.
Geen enkele repetitie is heeft ze in die jaren vergeten op één na, wat ze tot op de dag van vandaag nog steeds een beetje erg vindt.
Daarnaast is zij sinds 2007 begeleider en pianiste van kinderkoor De Mortelnootjes in Biezenmortel.

Wim Verbunt_lintjeWim Verbunt
Wim Verbunt (63) is sinds 1978 begeleider en dirigent bij de Sing Song Zangers en sinds vijf jaar ook actief als vrijwilliger bij het koor Andantino in Udenhout. In het verleden was hij vrijwilliger bij de Stichting JeugdCarrousel in Zundert en (bestuurs)lid van het jongerenkoor uit die plaats. Van 1970 tot 1980 was hij begeleider van een voetbalelftal bij sportvereniging Sport Staalt Spieren in Udenhout.

De leden van het koor waren minstens even blij met deze onderscheiding als Gemma en Wim. Dit feit maakt misschien nog wel het meest duidelijk welke rol Gemma en Wim bij dit koor vervullen en nog meer over de manier waarop ze daar invulling aan geven.
Verschillende koren uit Udenhout vinden het naast een grote eer ook erg leuk om eens een keertje met de Sing Song zangers samen een uitvoering te geven. Hier zal de komende jaren ongetwijfeld een keer ruimte voor zijn voor andere koren, want wij geloven niet dat Gemma en Wim het er na deze onderscheiding bij laten zitten.

Wij feliciteren Gemma en Wim, maar ook alle leden van de Sing Song zangers, van harte met deze koninklijke onderscheidingen en het 40 jarig bestaan van het koor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *