Ook Sinterklaas vond het weer erg leuk in Udenhout

SOK2015_02Het was weer erg gezellig in en rondom Kasteel De Strijdhoef afgelopen zondag. Voor de 7de keer werd daar het Sinterklaasfeest op het kasteel georganiseerd. Heel veel vrijwilligers in allerlei kleuren waren die dag vroeg opgestaan om er om 12.00 uur helemaal spik en span uit te zien. Alle pieten bij de verschillende evenementen stonden klaar toen de poorten open gingen en de eerste bezoekers, die al een hele tijd voor de poort stonden, richting sinterklaas en de kapel gingen. In de lucht gingen de poorten ook op dat moment vol open en zo kregen we voor het eerst in 7 jaar te maken met een regenbui die een uur geduurd heeft.
Het was even wennen dat de wachtrij naar de sint linksom ipv rechtsom was. Echter waren deze rijen niet zo lang als andere jaren, wat waarschijnlijk helemaal te maken had met slechte weer tot 13.00 uur. En als je dan toch even moest wachten, dan waren er gelukkig nog altijd een flink aantal pieten die erg hun best deden om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Ook langs de wachtrij waren dit jaar meer pieten aan het werk te zien dan voorgaande jaren. Zo had de fitness lerares haar handen vol aan een paar pieten die eigenlijk niet echt in touw wilde en probeerde een stukje verder een professor-piet een paar pieten van kleur te veranderen in zijn laboratorium, wat natuurlijk niet helemaal goed ging. Vele moeders moesten in actie komen bij P3 zoekt K3 omdat Sinterklaas op zoek was naar zijn eigen K3.

SOK2015_03Aan de andere kant stond een rij richting de kapel waar, zonder dat sinterklaas dat wist een feest gegeven werd, wat aan alle kanten nogal uit de hand liep. Op de gracht was een andere piet in pakjesboot 511 verschillende dingen aan het opvissen die daar eerder een keer verloren geraakt waren door andere pieten. Dat deze piet nog niet heel ervaren was in het besturen van een bootje zal niemand ontgaan zijn.
Na twee wachtrijen getrotseerd te hebben waren er op het voorterrein nog verschillende spelletjes te doen waarbij wij erg moesten denken aan de Udenhoutse Kermis. Er was zelfs een heuse speculaas-koek-loterij.
Zo nu en dan ging er een harde toeter en kwamen er heel veel pieten bij elkaar om samen een dansje te dansen met de kinderen die daar vorige week via een filmpje op internet al hadden geoefend.
Het is ook dit jaar dus weer een heel mooi Sinterklaasfeest geworden. Op naar de 8ste editie in 2016!

Bekijk de foto’s

UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *