Hulp bij stamboomonderzoek

Tijdens het 3e genealogische spreekuur in de bibliotheek Udenhout gaan we de website van het Regionaal Archief Tilburg beter leren kennen.

In dit regionaal archief zijn alle documenten die betrekking hebben op Udenhout opgeborgen en veel is ook digitaal toegankelijk. Voor stamboomonderzoekers uit Udenhout en de regio rondom Tilburg dé website om het onderzoek te starten.

Alle openbare akten van de Burgerlijke Stand vanaf 1811 en de bevolkingsregisters vanaf ca. 1700 zijn op naam geïndexeerd. Ook de doop-, trouw- en begraafboeken en bidprentjes zijn via internet in te zien.

De website ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar bergt onnoemelijk veel mogelijkheden. Maar dan moet u wel weten hoe te zoeken.

Luud de Brouwer, archiefmedewerker en lid van het schrijversteam van ‘t Schoor, komt naar de bibliotheek in Udenhout om een uitleg te geven. De presentatie is van 10-11 uur, daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan Luud of aan vrijwilligers van Heemcentrum ’t Schoor en de Nederlandse Genealogische Vereniging.

Plaats:  Bibliotheek Udenhout, Tongerloplein 15.

Tijd:      Woensdag 2 maart 2016 van 10-12 uur, presentatie van 10-11 uur.
Inloop vanaf 9.45 uur.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
U kunt gebruik maken van WiFi.

Schoor en gen verBibliotheek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *