Schapen polonaise en herderslunch

sprankenhofDe lammetjes zijn geboren en de lammetjesdagen voorbij. Tijd om de schapen te grazen te nemen. De schaapherder, zijn honden en zijn schapen gaan weer aan het werk in de Loonse en Drunense Duinen. Zondag 3 april bent u in Udenhout welkom om de schaapskudde van dit Nationaal Park een goede reis te wensen en de lange sliert van schapen uit te zwaaien. Voor een exclusieve ontmoeting met de schaapherder en zijn schaapshonden kunt u zich bij Sprankenhof aanmelden voor een stoere herderslunch vooraf.

Ecologische vorm van natuurbeheer

De schaapherder werkt in opdracht van Natuurmonumenten. Bij het vak van schaapherder komt meer kijken dan lekker wandelen door de natuur en de kudde bij elkaar houden alleen. De schaapherder moet ook veel ecologische kennis hebben om de natuurontwikkeling die voor het beheersgebied gewenst is, te realiseren. Bent u nieuwsgierig naar het verschil tussen snel,- en langzaamkiemende zaden of hoeveel kilometer schapen al herkauwend op een dag afleggen, of heeft u een andere vraag, dan kunt u zich aanmelden voor een exclusieve ontmoeting met de schaapherder tijdens de hiervoor speciaal georganiseerde uitgebreide herderslunch.

Herderslunch

De herderslunch met de schaapherder is een stoere warme maaltijd die buiten in het veld op kookvuren bereidt wordt. De prijs voor dit menu rond het vuur met o.a. herderssoep, shepherds pie en diverse garnituren is €29,50 p.p. waarmee u tevens deze schaapskudde ondersteunt. Voor aanmelden of meer informatie kunt u op de site van Sprankenhof (www.sprankenhof.com/agenda/) terecht.

Schaapsdrift

Om 14:00 uur loopt de herder met zijn schapen, geholpen door zijn honden, van Sprankenhof naar een wei in de buurt van Bosch en Duin (Schoorstraat, Udenhout). Hier pauzeert de kudde om daarna rond 15:00 uur de Loonse en Drunense Duinen in te trekken. Alleen kijken naar de langstrekkende schaapskudde is natuurlijk gratis, u kunt daarvoor op zondag 3 april vanaf 14.00 uur een plekje langs de weg opzoeken. Denk langs de weg wel aan uw veiligheid en een goede plek voor uw auto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *