Paaseieren schieten aan de Schoorstraat

Paaseierenschieten-01Erg veel Paasactiviteiten zijn er in Udenhout niet meer te tellen. Op eerste Paasdag kunnen we echter nog wel steeds terecht bij het Gilde aan de Schoorstraat. Daar wordt al sinds jaar en dag op eerste Paasdag het Paaseieren schieten georganiseerd. Gelukkig is het niet zo dat er in de ‘schietpalen’ echte eieren opgehangen worden die kapot geschoten moeten worden. In dat geval zouden al de bezoekers wel behoorlijk onder het struif gezeten hebben…
De eieren zijn wel op andere plaatsen terug te vinden. In de loterij kunnen bijvoorbeeld hele dozen eieren gewonnen worden, naast de vele andere mooie prijsjes.
Paaseierenschieten-02Het belangrijkste gedeelte van de middag is echter toch het schieten. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er schietopstellingen gemaakt. De aller-kleinsten kunnen schieten op een getekend varken of kip. Ook kan iedereen een schot wagen met de kruisboog. Een springkussen staat klaar om vervolgens alle spanning, die zo’n geweer van het gilde met zich meebrengt, van je af te springen.
Voor de volwassenen staan er natuurlijk de grote schietbomen. Daar kan uiteraard een poging gedaan worden om eens te laten zien hoe scherp het vizier afgesteld staat.
Ondanks de weersvoorspellingen die niet echt gunstig waren, is het weer de gehele middag prima geweest, zijn de eieren allemaal heel gebleven en is iedereen weer tevreden naar huis gegaan.
Wellicht dat het op tweede Paasdag allemaal windeieren geworden waren…

Alle deelnemers kregen tien eieren als aandenken mee naar huis en de beste schutters van de dag mooie chocolade eieren.
De winnaars waren:

 • Jeugd Haas: Liz Thijs
 • Jeugd op de kaart:
  • 1e Maxim Manni
  • 2e Goirgo
  • 3e Lisa Weijtmans
 • Senioren Haas: Maria Schraven
 • Senioren dames: Mirjam Goossens
 • Senioren heren: Gerard van Doremalen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *