We mogen ons nu nog veiliger voelen!

Brandweerwagen-02Maanden, zo niet jaren zijn ze bij het Udenhoutse brandweerkorps bezig geweest met de aanschaf van een nieuwe brandweerwagen, de oude auto was nodig aan vervanging toe. Door allerlei redenen werd de uiteindelijke opdracht maar niet gegeven. Tot enkele maanden geleden er dan toch ineens groen licht was. En toen was het volgende probleem daar… de wagen kon niet naar binnen in de huidige brandweer kazerne. Een verbouwing moest er plaatsvinden om de wagen in de huidige kazerne onderdak te bieden.
Deze verbouwing heeft de afgelopen weken plaats gevonden en zo was zaterdag de dag daar dat de nieuwe wagen (voor de kenners de 20-9436) aan het Udenhoutse korps overhandigd kon worden.

Brandweerwagen-04Voor deze gelegenheid waren alle 20 leden van brandweer Udenhout in het nieuw gestoken. Alle leden hebben een keurig kostuum ontvangen waardoor het plaatje dat ‘Udenhoutse Brandweer’ heet, er helemaal top uitzag. (Bijna) iedereen had het voor elkaar gekregen het pak met bijbehorend touw en stropdas op de juiste manier aan te trekken. Hierdoor was de aandacht voor een bijpassend paar schoenen en hier en daar wel bij ingeschoten…
Gelukkig is daar dan altijd nog Kees Weijtmans die in ieder geval voor de foto een mooie oplossing gevonden had.
Nadat commandant Ad Verhoeven jr. zijn woordje gedaan had gingen spontaan bij alle aanwezigen brandweerlieden de piepers af. Een flink aantal oud brandweerlieden mocht vervolgens de oude wagen met loeiende sirenes wegbrengen.
De nieuwe wagen, met daarin de toekomstige brandweermannen en -vrouwen kwam met de oude wagen tegemoet rijden, waarmee de grote wisseltruc een feit was!

Brandweerwagen-01Uiteraard werden nog wat plichtplegingen afgewerkt, waarna de wagen eens grondig door iedereen werd bewonderd.
Met deze wagen kunnen nog effectiever branden in bijvoorbeeld de bossen in de omgeving van Udenhout bestreden worden.
Brandweer Udenhout is met deze wagen voor de komende jaren voorzien van goed materiaal waarmee ze alle branden, ongevallen en andere calamiteiten waarbij de hulp van brandweer gevraagd wordt, te lijf kunnen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *