Foto van de maand Maart 2016.

FVDM-PaddentrekDe foto van de maand maart 2016 van “Focus op Udenhout” is geworden, paddentrek van Piet en Rina van Bommen- van Remunt. Wij feliciteren Piet en Rina met het maken van deze mooie foto. De paddentrek is weer op gang gekomen. De omstandigheden waren de afgelopen dagen goed voor de paddentrek. Het was zacht en enigszins vochtig weer. Hoe natter hoe beter. De paddentrek ontstaat als amfibieën, zoals padden en salamanders, uit hun winterslaap ontwaken en op weg gaan naar water in de buurt om zich voort te planten. Soms steken ze met duizenden tegelijk wegen over waar ze dan vaak omkomen door het verkeer. Op tal van plaatsen zijn de komende tijd vrijwilligers actief die de dieren helpen bij hun jaarlijkse trek naar het water. Vorig voorjaar zijn op die manier naar schatting 230.000 kikkers, padden en salamanders de weg overgezet.

Ook deze maand zijn er weer een behoorlijk aantal foto’s van de inwoners van Udenhout en Biezenmortel binnengekomen. Waar wacht u Op? Ook u kunt meedoen aan de foto van de maand verkiezing van “Focus op Udenhout”. Tot eind september 2016 kunnen iedere maand foto’s ingestuurd worden voor de foto van de maand verkiezing en de foto-expositie in oktober 2016. Pak je fotocamera, loop eens door Udenhout en Biezenmortel en kijk of je aparte of speciale onderwerpen ziet, maak er een foto van en stuur die in. Foto’s kun je overal maken, ook bij jou thuis, in huis, in de tuin, op straat of in de bossen en duinen. Begin oktober 2016 selecteren wij uit alle ingezonden foto’s die gemaakt zijn in Udenhout of Biezenmortel, 80 foto’s, voor de foto-expositie op 22 en 23 oktober 2016. Deze foto’s krijgen ook een plaatsje op de website van “Fotoclub Focus Udenhout”. Daar zijn ze het hele jaar door te bekijken. Uw foto van de maand dient u telkens voor het einde van de maand in te sturen naar: p.kollenburg@gmail.com of naar info@fotoclubfocus.nl. Dit adres vindt u ook via de contactgegevens op de website www.fotoclubfocus.nl/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *