Een nieuwe Jeugdkoning voor Udenhout: Niels v.d. Brand

Jeugdkoning2016-1Woensdag, 27 april, Koningsdag en het Jeugdkoningschieten bij het Gilde Sint Joris Udenhout. Er was zeer slecht weer voorspeld, ondanks deze voorspelling hadden we toch besloten om het door te laten gaan. In de morgen regende het nog en tijdens de voorbereidingen viel er een kleine bui. De wedstrijd wordt samen met de wandeltocht van Udenhouts Belang georganiseerd. Rond de klok van 10.15 u. komen de eerste wandelaars binnen. De jongeren krijgen de kans om te strijden om de titel ‘Jeugdkoning van Udenhout’ en de ouders krijgen van het gilde een kopje koffie aangeboden. Diegene die 3 ballonnen heeft kapot geschoten en het hoogst aantal punten heeft geschoten met de kruisboog, mag zich voor het komend jaar ‘Jeugdkoning van Udenhout’ noemen.

Jeugdkoning2016-2Er waren 17 deelnemers, 5 deelnemers schoten de noodzakelijke 3 ballonnen kapot. Niels kwam al vroeg binnen met zijn vader. Al jaren loopt Niels mee in de wandeltocht en schiet hij mee voor de wedstrijd Jeugdkoning. Dit jaar met nummer 4 ging het erg goed. Hij schoot eerst 3 ballonnen, daarna de kruisboog op doel: 28 punten, waarmee hij aan kop ging. Op het einde van de morgen kwamen er nog 2 kinderen zeer dichtbij: Jasper Hoogedoorn en Saar van Asten. Maar deze haalde net iets minder punten met de kruisboog. De Jeugdkoning van Udenhout 2016 is geworden: Niels van den Brand
Niels zit op school in Tilburg. Zijn grootste hobby’s zijn muziek luisteren en gamen.
Op de 2e plaats eindigde Saar van Asten op de 3e plaats Jasper Hoogedoorn.
Wij willen Niels van harte feliciteren met het behalen van deze titel.

Deken schrijver Rob Weijtmans.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *