Koningsdag 2016 in Udenhout

Koningsdag2016-1Vorige week zag het er nog naar uit dat de vorst langs zou komen tijdens Koningsdag 2016. De voorspellingen waren zo dat deze feestdag er qua weer erg winters uit zou gaan zien. Gelukkig bleef deze vorst weg en viel het, tussen de buien door, nog wel mee met het weer. Toch hadden veel mensen besloten de oranje petjes, sjaals en andere kledingstukken in de kast te laten liggen en lekker binnen te blijven.
Als je al dagen van tevoren deze voorspellingen ziet aankomen is het extra bewonderingswaardig dat de mensen van Udenhouts Belang deze dag toch alles uit de kast gehaald hebben om ook in 2016 een leuke Koningsdag te organiseren.
Met ruim 100 deelnemers aan de spellenmiddag en ‘s ochtens ook tientallen wandelaars viel de opkomst gelukkig niet tegen. Wellicht dat dit ook kwam door de extra activiteiten die dit jaar georganiseerd werden. Zo kon er met de kruisboog geschoten worden en waren er een aantal andere workshops waar kinderen aan deel konden nemen.

Onderweg naar ‘t Centrum, waar de koningsborrel gehouden werd viel ons op dat door het slechte weer zelfs de vlag in de kerktoren niet was opgehangen. Navraag leerde ons dat dit inderdaad door de weersomstandigheden te gevaarlijk was.
Bij de Koningsborrel in ‘t Centrum, waar je warm en droog kon zitten, werd het steeds drukker, waarmee toch maar weer is gebleken dat er met ieder weertype tijdens Koningsdag in Udenhout wat te doen is.

Koningsdag2016-2 Koningsdag2016-3

Koningsdag2016-5Koningsspelen
Vrijdag 22 april werden voor de lagere scholen weer de Koningsspelen georganiseerd. Ieder jaar is het weer een drukte van jewelste op sportpark Zeshoeven. Na een heerlijk ontbijt en een dans op het Koningslied van dit jaar, waren er weer vele sportieve spelletjes klaargezet, waar de kinderen de gehele ochtend zoet mee waren.

Uiteraard hopen wij voor volgend jaar dat de Lintjesregen de enige regen is die Udenhout zal aandoen, anders blijft die oranje kleding wel erg lang in de kast liggen…

 

Bekijk hier de foto’s van de Koningsspelen van vrijdag 22 april

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *