Breng een gratis bezoek aan Heemcentrum ’t Schoor!

Al geruime tijd is theeschenkerij ’t Rectoraat op Schoorstraat 2 in Udenhout geopend. U kunt daar van maandag tot en met zaterdag een kopje koffie of thee gaan drinken of een hapje gaan eten. Dat kan bij goed weer ook op het terras aan de achterzijde van het pand. De cliënten van ASVZ verzorgen met veel plezier de catering. Op donderdag kunt u binnendoor ( via de trap) naar de eerste verdieping lopen en is het heemcentrum te bezoeken. De openingstijden zijn iedere donderdag van 11.00-15.00 uur en er zijn vrijwilligers van ’t Schoor aanwezig om toezicht te houden. En voor wie het misschien nog niet weet: Heemcentrum ’t Schoor heeft een zeer grote collectie oude gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd. De voorwerpen zijn op thema gerangschikt zoals Het Hout van Udenhout, de (geestelijke) gezondheidszorg. Ook de steenfabriek, Biezenmortel , de fraters van Tilburg en de Zusters van St. Felix krijgen speciale aandacht voor de vele jaren dat zij het onderwijs voor hun rekening  namen. Er wordt nu gewerkt met wissel tentoonstellingen zodat alles nog overzichtelijker te bekijken is.  Ook is er een boekenhoekje met verkoop van overtollige tweedehands boeken uit het depot van Heemcentrum ’t Schoor. Dit betreft vooral historische boeken en kerkboeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *