Eindejaars musical…. dat wil zeggen: VAKANTIE!!!!

Een scène uit de musical van de Achthoevenschool

Een scène uit de musical van de Achthoevenschool

Ieder jaar kijken de groepen 8 van de basisscholen er weer naar uit; de eindejaarsmusical. In vele gevallen betekent dit het einde van het schooljaar en voor deze groepen in het bijzonder het einde van de basisschoolperiode.
Tijdens de uitvoering van de musicals druipt het fanatisme er vanaf. Iedere leerling heeft zijn of haar rol zo goed mogelijk van buiten geleerd. Of je nu de hoofdrol mocht spelen, een lied (solo) mocht zingen of verantwoordelijk was voor het op de juiste plaats en tijd neerzetten van de decorstukken,… niets mocht er fout gaan. Na de musical worden de verantwoordelijke leerkrachten bedankt voor hun inzet met het alom bekende liedje: “(naam van de leerkracht) bedankt, (naam van de leerkracht) bedankt, (naam van de leerkracht) (naam van de leerkracht) (naam van de leerkracht) bedankt” en dat dan vervolgens een minuut of 5 lang. Hierna worden ook nog de leerkrachten van groep 8 op dezelfde manier in het zonnetje gezet.

Een scène uit de musical van De Wichelroede

Een scène uit de musical van De Wichelroede

Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en in sommige gevallen zelfs al een (serieus) vriendje of vriendinnetje, klappen hun handen blauw.
Ze kunnen zich op gaan maken voor de volgende stap…. de middelbare school.
Dit is echter nog een paar weken weg en voor het zover is worden de koffers gepakt, de vouwwagen in elkaar geklapt, de caravan opgehaald of naar het vliegveld gereden voor een welverdiende vakantie. In iedere koffer is misschien wel een plaatsje ingericht met herinneringen aan de basisschool, want dat zijn vanaf nu alleen nog maar herinneringen.
Na de vakantie begint een nieuwe fase die ook weer erg leuk gaat worden…!
En op de basisscholen…..? Daar zitten volgend jaar weer nieuwe groep 8-ers die het hele jaar uitkijken naar de musical en de rol die ze misschien wel gaan krijgen.
Dit jaar waren de eindmusicals waarvoor we een uitnodiging mochten ontvangen in ieder geval erg leuk en goed. We kijken nu al weer uit naar volgend jaar.

Voor nu wensen wij iedereen een hele fijne vakantie toe!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *