Hoogste punt eerste fase “Den Bogerd”

hoogste-punt-DenBogerd-2016-2Op woensdag 13 juli 2016 is het hoogste punt bereikt van de eerste 24 woningen die in de eerste fase van de nieuwe wijk “Den Bogerd” in Udenhout worden gerealiseerd door De “Jonge Bouwmortels Udenhout”, een collectief voor particulier opdrachtgeverschap, een groep mensen die in eigen beheer een woning laten bouwen binnen “Den Bogerd”. Deze woningen worden (naar een ontwerp van Keeris architecten) gebouwd in de Blokakker. Keeris architecten heeft meer dan een ruime ervaring met CPO projecten. Voor deze 24 woningen die bestaan uit 4 tweekappers, een blok van 4 woningen en twee blokken van 6 woningen, (die gerealiseerd worden door aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen) is op 19 juli 2016 om 16.15 uur de vlag in top gehesen door de allerkleinste aanwezige nieuwe bewoners van de blokakker. Dit alles onder toeziend oog van de Jonge Bouwmortels Udenhout, medewerkers van Prince Projecten, Keeris architecten en Bouwbedrijf van Gisbergen.
hoogste-punt-DenBogerd-2016Na het hijsen van de vlag, werd het bereiken van het hoogste punt gevierd met een hapje en een drankje. Hierbij waren niet alleen de “Jonge Bouwmortels Udenhout” aanwezig, ook de andere toekomstige bewoners van de nieuwe wijk (waarvan de woningen inmiddels ook in aanbouw zijn) waren, na een rondleiding over de bouwplaats uitgenodigd om de middag af te sluiten met een hapje en een drankje. Ook met de allerkleinste was rekening gehouden door het plaatsen van een springkussen. En daarmee was tevens het eerste buurtfeest een feit geworden.
Den Bogerd vormt straks een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. Er is veel ruimte voor groen en volop plek om te spelen. De openbare ruimte gaat bestaan uit statige groene lanen, singels en een tweetal parken. Voor het stedenbouwkundig ontwerp van de nieuwe wijk is het landschap als uitgangspunt genomen, er is veel aandacht voor de natuur. Dit is straks terug te zien in de brede profielen van de wegen en de twee parken die in Den Bogerd worden aangelegd. Midden door het plan komt een natuurpark. De basis voor dit park wordt gevormd door het beekje Ter Roomley en het bestaande groen. Er komen wandelpaden door het gebied en er is ruimte voor bijvoorbeeld een speeltuin.

Tekst/foto’s: Peter van Kollenburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *