Kermis in Udenhout

Kermis2016-01Zoals al jaren is het in het laatste weekeinde van augustus kermis op het Tongerlo-plein. Yee-hoo, blauw nummer 45, Nederlandstalige muziek en geluiden die een extra echo kregen, dit is wat ik hoorde, dus de kermis was weer in volle gang. Bij dit hoogtepunt voor de maand augustus waren er  zo’n 15 attracties zoals o.a.: de rups, draaimolen, viskraam, snoepkraam en natuurlijk niet te vergeten voor de “jeugd” van 40 +, de peperkoekloterij.

Van 13.30 tot 24.00 uur was het één groot feest voor jong en oud. De jongeren zaten met gegil in de rups die op volle snelheid rondreed, de kleintjes deden hun uiterste best om alle eendjes uit het water te vissen en vaders en moeders zaten met hun kinderen in de botsauto’s.

Overal gelach en vrolijke gezichten. Kinderen die ik spontaan hoorde zeggen “bedankt hoor” en moeder een kus op de wang gaven en opa’s en oma’s die met een big smile keken naar hun kleinkinderen in de draaimolen.

Kermis2016-02Dan nog de loterij, waar het wel leek of het voor niets was. elke halve minuut werden de loten verkocht en dan viel het winnende getal (bv. blauw- nummer45) en ging er weer iemand met één of zelfs meerdere peperkoeken naar huis.

Op zondag was er Pikachu en daar kon je mee op de foto. Op maandagavond was er meneer Malloot die van ballonnen allerlei figuren maakte en zelfs gratis ritjes uitdeelde. Het weer zat ook mee. Alle vier de dagen was het weer gunstig. Op maandag vielen er een paar verfrissende buitjes, maar die waren snel vergeten en met temperaturen tussen 23 en 30 graden was het ideaal kermisweer. Het terras bij ’t Plein zat dan ook bomvol en iedereen genoot.

Kermis2016-03De kermis gaf iedereen een zomergevoel en omdat dit nog in de vakantietijd viel voor de schoolgaande jeugd, kon het voor hen natuurlijk ook niet kapot.

Ik zag dan ook iedereen met een goed gevoel de kermis verlaten. Sommigen hadden zelfs nog een aandenken in de vorm van een speeltje of wat snoep of andere etenswaren. Was je niet zo gelukkig dat je een tastbaar aandenken had, dan kon je in ieder geval naar huis gaan met een goed gevoel, het weer was perfect en de sfeer uitstekend.

Tekst/foto’s: Gerhard de Wit (udenhout-centraal.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *