Anno 2016 krijgt een product uit de melkfabriek niet eens de kans om zuur te worden…

boek-melkfabriek-1Op vrijdag 9 september vertelde Kees van Kempen in zijn uitgebreide presentatie nog dat er een verhaal in het nieuwe boek van heemcentrum ‘t Schoor was opgenomen, waarin verteld werd dat er vroeger bij het bepalen of de melk zuur was, wel eens wat mis ging omdat niet alle ingrediënten voor het slagen van deze test aanwezig waren.
Het laatste product dat over de Udenhoutse Melkfabriek is uitgebracht heeft de tijd om ‘zuur’ te worden niet eens gehaald. Al na 36 uur waren alle boeken uitverkocht, en waarschijnlijk ook al door de kopers van voor tot achter doorgelezen. En dit ondanks het feit dat de houdbaarheid van dit boek een stukje langer is dan de producten die in vroegere tijden uit de melkfabriek rolden.

Nieuw boek in de serie

Tijdens de boerenbruiloft enkele jaren geleden is aan de bar in café ‘t Centrum het idee geboren om een verhaaltje te gaan schrijven voor het boekje dat jaarlijks door Heemcentrum ‘t Schoor uitgebracht wordt. Al snel bleek echter dat er over de melkfabriek in Udenhout zoveel viel te vertellen dat besloten werd om er een compleet nieuw boek uit de inmiddels bekende boekenserie van te maken. Naast het schrijversteam van ‘t Schoor was deze keer Frits Janssen (oud directeur van de Coöperatieve Zuivelfabriek Sint-Isidorus Udenhout) een van de grote initiatiefnemers van het boek.
Naast de vele verhalen van Frits zijn ook oud medewerkers van de fabriek door de schrijvers bezocht waardoor er wederom een boek is ontstaan dat niet alleen de vaste verzamelaars maar ook heel veel andere geïnteresseerden in de boekenkast hebben staan.
Een afgeladen volle zaal + balkon van ‘t Plein konden na de presentatie om de aanschaf van een boek heen.
Ook het woordje van Frits Janssen, nadat hij het eerste exemplaar in ontvangst had mogen nemen, heeft vele mensen over de streep getrokken het boek te kopen.
Voor ‘t Schoor een mooi bewijs dat hetgeen waar ze al vele jaren veel uurtjes vrije tijd insteken, zeer gewardeerd wordt door de inwoners van Udenhout en ver daarbuiten!

Gelukkig waren wij er vrijdag op tijd bij en kunnen we zo meteen weer een paar bladzijde uit het nieuwe ‘collecters item’ gaan lezen…

boek-melkfabriek-2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *