Lezing op dinsdag 18 oktober door Leo Fijen in de jubilerende St. Lambertuskerk te Udenhout

lezingkerk-leo-fijenlogo-JohannesXXIIIAanvang: 20.00 uur
De bekende presentator en boekenschrijver Leo Fijen is door het parochiebestuur van de Johannes XXIII parochie uitgenodigd om zijn visie te geven over de toekomst van een parochie. Het parochiebestuur wil graag een blik vooruit werpen naar de toekomst. We kunnen terugkijken op 175 jaar geschiedenis van de Lambertuskerk, maar wat brengt de toekomst voor onze gehele Johannes XXIII parochie?

Leo neemt ons in zijn lezing mee in de vraag:
Wat is er nog voor een toekomst voor de Kerk, nu de Kerk steeds de wind van voren krijgt? Wat moet er veranderen zodat de plaatselijke parochiegemeenschappen toekomst hebben? Het parochiebestuur stelt uw aanwezigheid bij deze lezing zeer op prijs. U bent van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De Lambertuskerk beschikt immers over 1000 zitplaatsen. De toegang is uiteraard gratis.

Leo Fijen, wie kent hem niet van zijn TV-werk bij KRO/RKK of van zijn boeken. Hij is Nederlands historicus en journalist.  Hij is sinds 2014 hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV. Leo is presentator van het RKK-programma Geloofsgesprek, iedere zondagochtend, voorafgaand aan de eucharistieviering. Vanaf 1992 was hij presentator (en tot 2008 ook eindredacteur) van het RKK-programma Kruispunt, dat wekelijks bericht over kerk en samenleving. In 1999 ontving Leo de landelijke Spaanprijs voor zijn bijdrage aan het kerkelijk en geestelijk leven. Sinds 1 juli 2016 is Leo Fijen directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat, die in 2010 is voortgekomen uit de Katholieke Bijbelstichting. Hij blijft vanaf 1 juli ook eindverantwoordelijk voor Levensbeschouwing binnen de KRO-NCRV.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *