Foto expositie van ‘Eigen foto’s’ blijkt erg in de smaak te vallen!

focus-op-udenhout-2016-2Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober werd het Atrium van De Eikelaar gebruikt als het decor van de tweede foto expositie “Focus op Udenhout”. Dit is een foto expositie waarbij niet de foto’s gemaakt zijn door ‘professionele’ fotografen of hobby fotografen die lid zijn van een fotoclub, maar de 80 foto’s waaruit de expositie bestond zijn gemaakt door fotografen zoals u en ik. Personen die met de camera om de nek, of misschien zelfs nog wel wat verder weggestoken in een rugzak, een wandeling gaan maken in de omgeving van Udenhout, en daarbij hier en daar een mooi beeld vastleggen. Normaal gesproken verdwijnen deze foto’s na een wandeling in een mapje ergens op de harde schijf van een computer.
Vorig jaar werd er voor het eerst een oproep gedaan door Fotoclub Focus en Udenhout-Centraal.nl om de meest favorietes foto’s op te sturen zodat daar een expositie van gemaakt kon worden. Toen reageerde ‘nog maar’ 8 of 9 personen, dit jaar werd dat aantal ruim verdubbeld.
De panelen, die door de organisatie speciaal voor deze expositie gemaakt zijn, hingen dit jaar dan ook bijna helemaal vol met foto’s gemaakt door de doelgroep. Een handje vol foto’s werd door de leden van de fotoclub beschikbaar gesteld om het aantal van 80 compleet te maken.
Naast het aantal fotografen werd het aantal bezoekers dat dit jaar de moeite heeft genomen naar de expositie te komen ook bijna verdubbeld. Een teken dat het idee achter de expositie zeker goed ontvangen is. Aan de reacties links en rechts te horen zal de groei voor wat betreft het aantal deelnemende fotografen volgend jaar weer toenemen.
Ook de keuze voor Het Atrium bleek een juiste keuze te zijn. Bewoners van de Eikelaar die met fotoalbums, en de daarbij horende verhalen, naar het Atrium komen zegt naar onze mening al genoeg.

Workshops

Om het enthousiasme van de bezoekers en fotografen vast te houden, worden er de komende maanden een aantal workshops georganiseerd. Het zullen dagdelen zijn waarop er met groepjes op uit getrokken gaat worden en waar steeds een onderdeel centraal zal staan. Zo zijn er plannen voor een thema avondfotografie, maar kan ook gedacht worden aan een wandeling door de natuur. Bij ieder thema zal aandacht besteed worden aan een bepaald aspect in de fotografie. Wanneer deze bijeenkomsten precies gaan zijn is nog niet bekend, maar wanneer u een mailtje stuurt naar info@fotoclubfocus.nl en aangeeft dat u daar interesse voor hebt, krijgt u vanzelf een berichtje.

Tot eind november

Mocht u nu de fotoexpositie gemist hebben, dan is dat nog niet zo heel erg. Alle foto’s hangen nog tot eind november in De Eikelaar aan de muren in de verschillende gangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *