Prins carnaval in d’n Haozenpot lot uit de loterij

prinston1e-sku

Foto: Simone van de Wiel

Gisterenavond op 26 november werd in Udenhout het traditionele prinsenbal gehouden.
In een gezellige sfeer werd daar bekend gemaakt wie als leidersduo tijdens carnaval 2017 voorop gaat in d’n Haozenpot, zoals Udenhout tijdens carnaval heet.
De bekendmaking begon met de onthulling van de nieuwe Hofkapel van SKU, die Veul Bombarie heet. Na afwezigheid van enkele jaren is het weer gelukt om een hofkapel te vormen. De Raad van Elf kwam onder begeleiding van Veul Bombarie de zaal binnen. Even leek het erop dat het SKU dit jaar niet gelukt was om een kandidaat te vinden, althans zo hield de organisatie het publiek even voor. Daarom was er een extra loterij georganiseerd waarbij het aanwezige publiek kans maakte op de hoofdprijs, één jaar lang prins van d’n Haozenpot. Het bleek allemaal vooropgezet spel en uiteindelijk beschikte Ton van de Wiel over het winnende lot en is daardoor de nieuwe prins carnaval van d’n Haozenpot. Samen met zijn adjudant Rick van Kempen gaat hij komend jaar voorop in de polonaise.
Ton van de Wiel (44 jaar en ICT-er van beroep) is geen onbekende binnen het Udenhoutse carnaval. Hij was verschillende jaren lid van de Raad van Elf en heeft 6 jaar in het bestuur van SKU zitting gehad. Ook Rick van Kempen (32 jaar en ondernemer in groene elektra) heeft zijn sporen verdiend, hij was al eerder adjudant van de prins en is zelf ook 5 jaar prins carnaval van d’n Haozenpot geweest. Met dit nieuwe leidersduo, de nieuwe hofkapel en alle andere vrijwilligers gaat SKU het nieuwe carnavalsseizoen in onder het motto, Wie zûkt, is iets kwèèt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *