Zeer mooie editie van Sinterklaas op het Kasteel

sok2016-01Iedereen die bij het verlaten van het kasteel nog iets kon zeggen, had alleen maar lovende woorden over voor het Sinterklaasfeest bij Kasteel De Strijdhoef op zondag 27 november. Waar Sinterklaas bij de intocht vorige week nog bijna van zijn paard waaide, waren de weergoden hem deze zondag beter gezind. De warmste dag van de week, zonder regen en bijna alleen maar een heerlijk zonnetje zorgden ervoor dat de bezoekers met alle plezier wat langer bij de Sint op bezoek bleven. Om kwart voor twaalf werd er al een flinke rij zichtbaar voor de poort wat resulteerde in een drukte op het terrein tot het einde toe.
De problemen die de pieten vorige week hadden met de kluis werden gelukkig dit weekend opgelost. Nu was er echter een ander probleem, een paar pieten hadden het hek van de wei waar Amerigo in stond open laten staan. Amerigo was er tussenuit geknepen en moest ergens in De Brand rondstruinen. Gelukkig hadden de pieten voor een oplossing gezorgd voor het geval Sinterklaas even door een raam van een kasteel zou kijken om te kijken of het allemaal nog goed ging met Amerigo.
sok2016-02Diezelfde avond is Amerigo weer zelfstandig terug komen lopen naar het kasteel en is hij diezelfde avond weer met Sinterklaas op pad geweest!

Dansje

Ook waren er dit jaar een paar pieten bij die filmpjes gemaakt hadden op de Udenhoutse basisscholen. Ze hadden daar niet alleen verlanglijstjes achter gelaten, maar ook een dansje gedaan wat de kinderen deze zondagmiddag samen met die pieten een aantal keer konden dansen!
Verder konden de kinderen een puzzel bij elkaar verzamelen van Sinterklaas. Eén stukje paste echter niet en moest met de dakpieten geruild worden.

sok2016-04Gelukkig heeft iedereen volop kunnen genieten deze middag. En dan hebben we het niet alleen over de ruim 1500 bezoekers, maar zeker ook over Sinterklaas zelf en de 80 (!) zwarte pieten die er dit jaar bij waren.
Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van deze middag…. wij in ieder geval wel!
Tot volgend jaar!

Bekijk hier nog meer foto’s

(Wanneer u ook leuke foto’s hebt van Sinterklaas op het Kasteel die u graag wil delen met ons, mag u deze doorsturen naar sinterklaas@kasteeldestrijdhoef.nl of achterlaten op onze facebookpagina)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *