Flitsende start van het jubileumjaar van MVC

Harmonie MVC (Moed Volharding Cecilia) uit Udenhout heeft vanochtend met een druk bezocht nieuwjaarsconcert een flitsende start gemaakt van het jubileumjaar: in 2017 viert de muziekvereniging haar 175 ste verjaardag. Voor een zaal met 300 mensen, waaronder de oud-burgemeesters Hoefsloot en Dijkstra en wethouder Erik de Ridder speelde het feestelijk in het zwart geklede harmonieorkest (onder leiding van Tom Kosters) en het middenorkest (onder leiding van Hadewych van Leeuwen) nummers uit hun repertoire. Klarinettist Martie Verkooijen en paukenist Marij Kuipers werden gehuldigd. Toen in 1967 het lidmaatschap open gesteld werd voor vrouwen, werden zij meteen lid. Het schrijversteam van ’t Schoor schreef een boek over de Koninklijke Harmonie. Dit werd aangeboden aan de oud-burgemeesters Hoefsloot en Dijkstra.

2017 wordt een feestjaar: 24 maart dirigeren bekende Udenhouters voor ‘Unents Maestro’ het harmonieorkest, 11 juni neemt MVC deel aan het Kasteelfeest, en 28 en 29 oktober is er een musicalweekend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *