Tilburgse Muziekmarathon

28 dagen lang, minimaal 6 uur per dag, door verschillende muzikanten, in wisselende gezelschappen, met verschillende muziekstijlen, MUZIEK!

Van 27 mei  t/m 23 juni 2017 vindt de Tilburgse Muziekmarathon plaats in de hele stad Tilburg en het zou super leuk zijn als ook de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot hierin vertegenwoordigd worden. Wij zijn daarom op zoek naar bewoners/groepen die het leuk vinden om samen met dit project aan de slag te gaan of voor een invulling willen zorgen.

De muziekmarathon heeft de vorm van een estafette. Een reizende parade brengt de muziek van de ene naar de andere locatie. Elke Marathon-dag word geadopteerd door een groepje kartrekkers dat vanuit de eigen wijk/dorp een muzikale programmering ontwikkeld voor minimaal één dag (minimaal 6 uur), waarbij verschillende bewoners en organisaties met elkaar verbonden worden. Ook mag muziek verbonden worden met andere disciplines als kunst, dans, theater etc. Alles is mogelijk! De kick-off vindt plaats tijdens het Gipsy Festival, en we sluiten af met de grote finale op festival Mundial waarvoor alle muzikanten die mee hebben gedaan uitgenodigd worden om samen het slotakkoord te spelen.

Twee muzikanten hebben een basiscompositie ontwikkeld die zich ervoor leent om door looporkesten, maar ook door koren, rappers, een metalband, gitaarduo of symfonieorkest, te worden gespeeld. Deze zal ook fungeren als het symbool waarmee het stokje overgedragen wordt aan de volgende wijk/dorp.  Basistune inclusief bladmuziek zullen binnenkort online te downloaden zijn.        

Enthousiast geworden over dit project? Kom dan naar de brainstormavond op maandag 16 januari 2017 om 19:00 uur in de bibliotheek van Udenhout

Hopelijk tot dan!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Chantal van den Broek, sociaal werker ContourdeTwern. 0623861506 chantalvandenbroek@contourdetwern.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *