Gemeentelijke onderscheiding voor Kees van Kempen

De heer Kees van Kempen (63) ontving op zaterdag 21 januari de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij 25 jaar vrijwillig actief is als voorzitter van het Schrijversteam van Heemcentrum ’t Schoor in Udenhout. Locoburgemeester Erik de Ridder reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 25-jarig jubileum bij De Rustende Jager.
Kees van Kempen (63) is vanaf het begin betrokken bij het schrijversteam van Heemcentrum ’t Schoor in Udenhout. Het eerste boek werd uitgebracht in 1992 met de titel ‘Over d’n Biezenmortel’. Inmiddels zijn onder leiding van de heer Van Kempen 48 publicaties verschenen over de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel en dit jaar komt er een nieuw boek uit over de ontstaansgeschiedenis van Udenhout. Daarnaast is Kees van Kempen de oprichter en drijvende kracht achter Wiki Udenhout, een digitale encyclopedie met tekst, muziek en films over Udenhout. Vanwege zijn expertise wordt hij met regelmaat gevraagd als gastspreker bij lezingen in Tilburg ter gelegenheid van Open Monumenten Dagen. Enkele jaren geleden is de heer Van Kempen door Brabants Heem onderscheiden met een zilveren insigne.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *