Sprokkels 14 is de 50e uitgave van ’t Schoor

De presentatie van Sprokkels 14, het boekje dat jaarlijks door ’t Schoor wordt uitgegeven als een soort ‘jaarverslag’, is het 50e boek dat door ’t Schoor wordt uitgegeven. Vele onderwerpen uit Udenhout en Biezenmortel werden de afgelopen jaren in boekvorm door ’t Schoor uitgegeven. Hierdoor is de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel voor iedereen goed inzichtelijk gemaakt.
Reden genoeg voor de jarige harmonie om het schrijversteam van ’t Schoor een serenade te komen brengen.
De harmonie was vrijdagavond echter niet het enige musicale entertainment dat de bezoekers van de presentatie te wachten stond, ook een zes-tal heren uit het van vroeger bekende jongenskoor ‘Gaudeamus’ verzorgden een spetterend optreden.
De Burgemeester, die op aanraden van Erik de Ridder ook naar Udenhout was gekomen om een presentatie van ’t Schoor mee te maken, sprak in zijn dankwoordje over de bijzondere positie die ’t Schoor als heemcentrum, maar zeker ook de boeken die ze uitbrengen in combinatie met de presentaties, een verbroederende functie hebben.
Een volle zaal kon dat uiteraard alleen maar beamen. Want ook deze presentatie was weer zoals we van ’t Schoor gewend zijn. Alle onderdelen/hoofdstukken uit het boek worden één voor één besproken op een manier waarop iedereen al zin krijgt om alle hoofdstukken thuis eens goed te gaan lezen.
Er zit deze keer erg veel muziek in Sprokkels 14. Naast het jongenskoor Gaudeamus, komen ook het Dameskoor Zanglust, de operette Rose Marie, Dutch Pipes en Drums en Clara Schellen (die ongeveer 200 liedjes van vroeger op papier heeft gezet) aan de orde.
Ook dit jaar staan de Sprokkels dus weer vol met leuke mooie verhalen die allemaal een link hebben met Udenhout en/of Biezenmortel.
Naast de 50 boeken is ’t Schoor een tijd geleden begonnen met Wiki Udenhout. Aan deze website is de afgelopen tijd ook een video- en geluidsdatabank toegevoegd. Tijdens de presentatie kregen we één van Udenhouts pareltjes te horen. Deze opname is helemaal gedigitaliseerd waarmee de kwaliteit van de oorspronkelijke opname een heel stuk beter is geworden. Het gaat om het lied ‘Op het perron van het Udenhouts station’ (vele kennen dit liedje uit de eerste Udenhoutse DorpsQuiz misschien nog wel…). De jonge dame die in dat liedje bezongen wordt was deze avond ook aanwezig. Dat is namelijk Zus de Weijer van het café op de hoek van de Kreitenmolenstraat en de Stationsstraat.
Aan het einde van de avond kreeg Jan Swolfs (voormalig frater Hospitius en destijds zeer betrokken bij het jongenskoor Gaudeamus) uit handen van Frans Goossens het eerste exemplaar overhandigd.
Wij kijken inmiddels weer uit naar de 51e uitgave van ’t Schoor welke niet zo heel lang op zich zal laten wachten.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *