Nieuwe Rijhal feestelijk geopend

Velen zullen inmiddels de nieuwe grote hal van de Ruitervereniging St. Lambertus en Jeu de Boule vereniging ‘Voor Ons Plezier’ al hebben zien staan. Het is de grote hal die vanaf de Berkelseweg niet gemist kan worden.
De oude manege, die tussen de tennisbanen en het spoor in lag is al weer even verdwenen en op die plaats worden inmiddels weer tenniswedstrijden en hockeywedstrijden gespeeld.
Ook in de rijhal is al enkele weken flink wat activiteit te bespeuren. Verschillende kuren op muziek, of hindernissen worden daar geoefend.
Toch was het pas dit weekend dat de officiële opening plaats vond van de grote hal.
Door wat problemen die tijdens de bouw ontstaan zijn is de Jeu de Boules nog aangewezen op alleen de buitenbanen, maar zodra het weer het toelaat zal ook dat in orde worden gemaakt en kan de Jeu de Boules naar binnen uitwijken als het weer daarom vraagt.

Opening
Zaterdagavond 13 mei vond in het bijzijn van een flink aantal genodigden de openingshandeling plaats. Voorafgaand aan het doorknippen van het lintje kregen de aanwezigen nog een tweetal demonstraties te zien. Door een blessure van een van de paarden kon de ‘Pas de deux’ niet doorgaan, maar een dressuuroefening van een van de eigen leden Lilian Merx, die landelijk gezien op een erg hoog niveau haar sport beoefent, maakte dit helemaal goed.
De tweede demonstratie werd gegeven door Phaidra. Een ‘Friezen carroussel’ die bestond uit 16 paarden. Deze carroussel uit St. Michielsgestel liet mooie looplijnen zien in de arena.
Na deze demonstraties was de rijhal voor wethouder Hans Kokke en Wil Schapendonk, die de nieuwe hal gingen openen. In een éénspan (als ik het goed heb…) werden ze de arena in gereden waar ze op het podium eerst nog even een aantal personen bedankten en de sleutel van de hal overhandigden aan afgevaardigden van de Ruiter- en de Jeu de Boule vereniging.
Gerard Moonen (een van de oudleden) en Sofie van Abeelen (jongste lid) mochten helpen bij het doorknippen van het lintje.
Udenhout en met name de Ruitervereniging en de Jeu de Boules club hebben er een mooie accommodatie bij gekregen waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen. En waar veel leden hun hobby kunnen blijven beoefenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *