De jeugd van MVC heeft heel veel melodietjes in hun hoofd

Op zondagmiddag stond in ’t Plein het volgende concert van de harmonie plaats. In het kader van het 175 jarig bestaan van de harmonie verzorgen zij een aantal keer tijdens het jubileum jaar een aantal speciale concerten.
Het concert wat zondag voorgedragen werd was speciaal voor de jongste muzikanten van de harmonie en ook voor het jongste publiek.
Een erg leuke combinatie van muziek en verhaal dat op het podium achter het orkest verteld werd.
Het orkest bestond deze keer uit het middenkorkest waarin hoofdzakelijk de jeugd van de harmonie speelt. Speciale aandacht was er tijdens dit concert voor een zestal kinderen die pas vanaf september bij de harmonie begonnen zijn, maar deze middag zonder enige moeite de meest bekende stukken mee wisten te spelen. De moeilijkheid zat hem nog meer in het vasthouden van zo’n groot instrument dan in het spelen van de noten.
Want dat er een flink aantal bekende stukken van nog veel bekendere componisten voorbij kwamen kwam door het verhaal dat verteld werd.
Dat verhaal ging over Laurens die een melodietje in zijn hoofd heeft, maar hij komt er maar niet achter welk melodietje dat is. Hij gaat met behulp van een teletijdmachine terug in de tijd naar alle bekende componisten die dan hun meest bekende muziekstukken lieten horen, maar steeds was het niet het melodietje in het hoofd van Laurens.
Uiteindelijk bleek het melodietje van Laurens een melodietje welke hij zelf gecomponeerd had. Ook dit melodietje was vervolgens geen probleem voor de muzikanten van MVC.
Alle aanwezigen hebben genoten van een erg leuke middag waarin ongetwijfeld meer kinderen uit het publiek geïnteresseerd zijn geraakt in de harmonie.
Van ons uit de complimenten voor de harmoonie die er ook met dit concer in geslaagd zijn een bijzonder evenement toe te voegen aan de activiteiten in hun jubileumjaar.
We kijken uit naar het volgende hoogtepunt!

UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *