Sinterklaasviering met ‘de oudjes’

Ieder jaar verzorgen de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wichelroede een gezellige sinterklaasmiddag voor een aantal deelnemers van St. Groot in ‘t Klein (de meeste wonen wel op de Eikelaar) met een aantal vrijwilligers.
Een aantal weken zijn de kinderen bezig om een aantal surprises te maken welke ze op 5 december aan een van de oudere gasten van die dag kunnen geven. Uiteraard wordt iedere surprise voorzien van een gedicht en zit er in de surprise een kadootje.
Op 5 december staan de kinderen in drie-delig-pak voor de school de gasten uit de Eikelaar op te wachten. Ondertussen zijn de leerlingen die verantwoordelijk zijn voor de catering (ik mocht absoluut geen horeca zeggen…) bezig met de hapjes en de drankjes. Nog voordat de rolator aan de kant gezet is en de gasten een stoel gevonden hebben, weten ze van de catering al wat ze moeten inschenken.
Op deze manier blijft gang er wel goed inzitten. Een andere groepje groep 8-ers heeft vandaag de rol van Sinterklaas en zwarte piet op zich gekregen. Zij staan in de bezemkast geduldig te wachten tot ze het sein krijgen dat ze hun taak mogen gaan uitoefenen. Sinterklaas heeft het al snel zichtbaar warm en besluit na zijn toespraak en dansje, zijn mijter af te zetten en zijn rode mantel uit te doen. Op deze manier ontstaat er eigenlijk i.p.v. een Sinterklaas die erg veel weg heeft van Jezus-figuur, wat dan meteen een mooi bruggetje oplevert naar de laatste paar weken van het jaar.
Maar voor het zover is mochten alle ouderen die deze middag aanwezig waren nog even een surprise open maken en het kadootje uitpakken.

Deze middag is helemaal opgezet door de kinderen van groep 8. Zowel de kinderen als de ouderen die hier aanwezig waren, hebben een erg leuke middag gehad. Het is heel bijzonder en heel goed dat er met de jeugd op deze manier ook aan de ouderen gedacht wordt.
Een enorme pluim voor de kinderen van groep 8 is dan ook meer dan op zijn plaats!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *