Sinterklaas op het Kasteel blijft een mooi kinderfeest

Met ruim 1300 bezoekers mag de negende editie van Sinterklaas op het Kasteel weer een enorm succes genoemd worden. Al een paar weken van tevoren werden op de scholen en op de website filmpjes getoond waaruit bleek dat er op het kasteel dit jaar misschien niets gevierd kon worden. De sleutel van de poort van het kasteel was naar een verkeerd adres gestuurd en daardoor kon er niets bij het kasteel afgeleverd worden.
Mede door de hulp van de kinderen op de scholen en hond Bo werd echt maar nét op tijd de sleutel afgeleverd en kon de poort opengemaakt worden voor de busjes met kadootjes en andere materialen. Zo kon er dit jaar bij het kasteel gehockeyd worden, mocht je zelf een pizza maken in de Zwarte Pietzeria, maakte je een zwarte pietje die je thuis op de koelkast kan hangen, mocht je in de slaapzaal van de pieten kijken en was de fietsenmaakpiet druk bezig om alle pepernoten uit de achterbanden van de fietsen te halen. Mocht je een kijkje nemen in de studio waar de filmpjes waren opgenomen, kon je laten zien dat je heel ‘cool’ bleef bij verschillende spelletjes, dat je geheugen piekfijn in orde was bij een potje memory tegen zwarte piet.
Bij het wachten in de rij voor Sinterklaas, konden de kinderen gaan luisteren naar de voorleespieten in het theehuis, konden de kinderen met eigen ogen zien dat de kadootjes inmiddels écht allemaal bij het kasteel zijn aangekomen, en kon je binnen nog even aansluiten bij het pietenontbijt. En terwijl papa en mama buiten een kopje koffie aan het drinken waren, waren er danspieten die minuten lang met de kinderen aan het dansen gingen op de muziek die DJ-piet voor de kinderen aan het draaien was.
Bij het naar huis gaan nog snel even zwaaien naar de pieten op het dak, nog even luisteren naar de muziekpieten in de ‘Hein van den Berg laan’ en tot slot nog wat pepernoten scoren bij de pieten die aan de straat stonden.
…en bij thuiskomst bleek op heel veel adressen ondertussen zwarte piet langs te zijn geweest met leuke kadootjes. En wanneer dat niet meteen bij thuiskomst is geweest, dan zal het zeker op 5 december goed zijn gekomen.
Volgend jaar is de Sint voor het tiende jaar te gast bij het kasteel. Laten we hopen dat we er dan ook weer een zelfde soort feest van kunnen maken als dit jaar.

BEKIJK HIER ONZE FOTO’S VAN DEZE MIDDAG

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *