Zeer gevarieerd nieuwjaarsconcert van harmonie MVC

Wie afgelopen weekend niet bij het nieuwjaarsconcert van onze harmonie geweest is, heeft echt wat gemist. Misschien ging u ervan uit dat er na het jubileum jaar 2017, gas terug genomen zou worden, maar wie dat denkt, heeft het lelijk mis.
Dit nieuwjaarsconcert maakte dat ook meteen duidelijk. Ook de aankondiging dat er weer een koffieconcert gaat plaatsvinden in de tent bij Udenhout Onder Zeil in maart bevestigt alleen maar dat we in 2018 ook weer een leuk gevarieerd programma van MVC mogen verwachten.

Nieuwjaarsconcert
Het nieuwjaarsconcert op zondagochtend 14 januari was een bijzonder concert. Het programma werd gevuld met de 3 verschillende orkesten die MVC rijk is.
Het spits werd afgebeten door de allerkleinsten, het opstaporkest. En dat de jeugd de toekomst heeft werd hier al gelijk duidelijk. Niet de dirigente had het hier voor het zeggen, maar de muzikanten zelf lieten duidelijk merken dat ze precies wisten waar ze mee bezig waren en wat ze ingestudeerd hadden.
Bovendien lieten ze ook even heel subtiel zien dat je bij het spelen van een instrument tegelijkertijd de cha cha cha kan dansen en een stukje zingen tussen het spelen van muzieknoten door, is ook geen enkel probleem!

Het middenorkest nam het tweede gedeelte voor haar rekening. Met ook in dit deel van het concert de nodige variatie. Hidde van Gestel, tijdens de les blijkbaar al vaak aan het woord, mocht het verhaal bij een van de stukken vertellen. Dit gebeurde met zoveel overgave, dat het publiek helemaal in het muziekstuk meegezogen werd.

Jubilarissen
Vlak voor de pauze was het tijd om alle jubilarissen in het zonnetje te zetten. Dat waren er dit jaar drie. Naast Henk Breimer, die dit jaar 40 jaar lid is van de harmonie, waren dat ook Wil Hamers en Rinie Goutziers. Deze twee heren zijn al 70 (!) jaar lid van de harmonie en blazen nog steeds een flinke noot mee en dan hebben we het niet alleen over de momenten van de repetities en concerten, maar ook tijdens activiteiten naast het muziekmaken.
In het Brabants dagblad stond een heel leuk artikel over deze twee jubilarissen! (https://www.bd.nl/tilburg/rinie-en-wil-blazen-al-zeventig-jaar-mee-met-de-harmonie-van-udenhout~ad1aa513/)

Na de pauze nam het harmonie-orkest plaats om het programma van het nieuwjaarsconcert af te maken.
Met o.a. een polka, een muziekstuk uit een film, en wereldberoemd nummer van Leonard Cohen en uiteraard als toegift de Radetzkymars, kwam er een einde aan een erg leuk en mooi nieuwjaarsconcert.
We zijn er graag bij het koffieconcert weer bij en zijn dan net zo enthousiat als de slagwerker van van vandaag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *