Heemcentrum ’t Schoor sprokkelt al 15 Sprokkels bij elkaar

Al 15 jaar wordt er door heemcentrum ’t Schoor ieder jaar een ‘Sprokkels’ uitgegeven. Ook dit jaar zijn er weer verschillende verhalen bij elkaar ‘gesprokkeld’ en is er weer en mooi naslagwerk ontstaan waarin vele verhalen uit de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel verteld worden.

Voor Sprokkels 16 zijn inmiddels ook al verschillende verhalen binnen, waardoor de Sprokkels voor 2019 ook al weer gevuld lijkt. Bent u ook nog van plan een ‘sprokkel’ te schrijven, dan kan dat natuurlijk. Sprokkels 17 en de volgende zouden daarmee ook al weer bijna een feit zijn.

Sprokkels 15
Tijdens de presentatie van Sprokkels 15 in ’t Plein op vrijdag 16 maart, nam Kees van Kempen een volle zaal mee door het nieuwe boekje.
Naast het jaarlijks terugkerende gesprek tussen Pietje Paas en Hannes d’n Haomer, zijn er dit jaar sprokkels te vinden die gaan over Anna van Erp, de pastoorsmeid van pastoor Prinsen.
Gaat er een heel hoofdstuk over de koekloterij op de Udenhoutse Kermis en dan met name over het onstaan van deze traditie.
De familie Bertens komt in deze Sprokkels ook ruim aan bod. Het gezin uit de Waalwijkseweg telde naast pa en ma 4 zonen en 4 dochters.
Andere Sprokkels gaan over de familie Danklof en over de broers Coppens.
En dan hebben we verschillende onderwerpen die in deze Sprokkels staan nog niet vermeld.
Hiervoor moet u de Sprokkels toch echt zelf aanschaffen en kunt u gaan genieten van de mooie verhalen over stukjes geschiedenis van Udenhout.

Eerste Sprokkels 15 
De eerste Sprokkels werd dit jaar uitgereikt aan Bert van Asten als blijk van waardering voor zijn inzet voor heemcentrum ’t Schoor en voor een aantal andere verenigingen in Udenhout.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *