Boslust is weer en was ooit De Kat

Foto: Corne Hannink

Oude tijden herleven aan de Schoorstraat. Waar waarschijnlijk het grootste gedeelte van de inwoners uit Udenhout meteen zal denken aan café Boslust als er gesproken wordt over “het café een paar honderd meter voorbij het kapelletje”, zal een kleiner deel het misschien hebben over ‘De Kat’.
De geschiedenis leert ons dat de kastelein (Marinus Heessels) die in 1897 het café begon, ook wel bekend stond onder de naam ‘Tinuske de Kat’.
Omdat de nieuwe eigenaren van deze horecagelegenheid op zoek waren naar een nieuwe naam, en het café nog nooit officieel onder deze naam bestaan heeft, werd voor ‘Brasserie De Kat’ gekozen.

En waar we het hierboven hebben over nieuwe eigenaren, hebben we het over Rikkie Weevers Staus en Jef Stokman. Twee mensen met al de nodige horeca ervaring, die ze op verschillende plaatsen in het land opgedaan hebben.
Vanuit Wassenaar, waar ze beiden vandaan komen, hebben ze een aantal jaar gewerkt bij manege van Loon in Loon op Zand. Jef in de keuken en Rikkie in de bediening. Beiden waren toe aan een nieuwe uitdaging in de vorm van een eigen horecazaak.
Toen de kans zich voordeed om ‘Boslust’ over te nemen hebben ze daar niet heel lang over na hoeven denken en was de beslissing na een paar ‘undercover’ bezoekjes aan het terras snel genomen.
Het interieur werd grondig aangepakt, de bar werd voorzien van een nieuwe tap waar altijd 5 verschillende soorten bier (waarvan 1 wissel) op aangesloten zitten en de kaart werd aangepast. Want met Jef als ‘The Green Egg’ specialist is het natuurlijk wel belangrijk dat er producten, ‘in dit Ei’ bereid, op de kaart staan.
Daarnaast vinden Rikkie en Jef het belangrijk dat er een goede, leuke, gezellige sfeer hangt en dat de service en de kwaliteit goed zijn!

Jef en Rikkie hopen natuurlijk dat u allemaal eens een keertje een eindje de Schoorstraat inloopt en dan ‘effe une keer aonlegt bij De Kat’. Ook na een rondje fietsen of als onderdeel van de ‘Happen & Trappen’ fietstochten komt u ongetwijfeld een keertje in de gelegenheid kennis te gaan maken met Rikkie en Jef.

De Kat zoekt nog een part-time medewerker voor in de bediening van 18 jaar of ouder.
Daarnaast zijn ook nog een aantal oproepkrachten v.a. 16 jaar voor de bediening en afwas gewenst.
Loop ook hiervoor gerust eens binnen.

Brasserie De Kat is ook via Facebook bereikbaar: brasseriedekat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *