Koninklijke onderscheiding voor Ad Verhoeven en Hans Heijmans

Helemaal als een verrassing kwam het niet voor Ad Verhoeven en Hans Heijmans. Er waren de laatste jaren al wel meer brandweerlieden beloond met een Koninklijke onderscheiding bij hun afscheid.
Maar dat wil zeker niet zeggen dat Ad en Hans niet super trots zijn op het feit dat ze zich vanaf afgelopen zaterdagavond Lid in de Orde van Oranje Nassau mogen noemen.
Zij hebben deze onderscheiding ontvangen voor hun langdurige inzet als vrijwilliger van de Brandweer Udenhout.
Locoburgemeester Hans Kokke heeft tijdens een feestavond in de kazerne de onderscheidingen opgespeld.
Ad Verhoeven was 41 jaar lang actief als vrijwillig brandweerman en Hans Heijmans 36 jaar.
Op 1 januari 1977 kwam Ad Verhoeven in dienst van de brandweer Udenhout. Hij heeft diverse professionele opleidingen gevolgd en deelgenomen aan steeds terugkerende trainingen om het werk van brandweerman zo optimaal mogelijk te kunnen doen. Hans Heijmans kwam op 1 juni 1981 in dienst als vrijwillig brandweerman.
Ook hij heeft vele opleidingen en trainingen doorlopen, van brandwacht tot hoofd brandwacht en daarnaast ook nog tot chauffeur pompbediener. Ook hield hij zich bezig met het opleiden van collega’s en met de kledingcommissie. Beide heren deden het werk als vrijwillig brandweerman naast hun baan. Op 1 februari jl. zijn zij beiden gestopt met hun werk als brandweerman.
Ook van die laatste uitruk hebben we destijds hier op udenhout-centraal.nl uiteraard aandacht besteed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *