De avond’4’daagse van 2018

Een hele trotse oma heeft iets heel lekkers voor haar kleindochter

De avondvierdaagse van 2018 is achteraf een avond3daagse gebleken. De eerste dag dat er gelopen zou moeten worden, werden we de gehele dag al via de radio en tv gewaarschuwd voor code oranje, zware windstoten en vooral heel veel regen en onweersbuien zouden over het zuiden van het land trekken. Hierop heeft de organisatie het meer dan wijze besluit genomen om die eerste dag te laten vervallen en te hopen op beter weer op de volgende wandelavonden.
Gelukkig waren de weergoden de deelnemers van de vierdaagse op woensdag en donderdag beter gezind en kon er op die dagen heerlijk gewandeld worden. Afstanden van 3,5 km, 5 km en 10 km konden worden gelopen en dat werd door bijna 600 lopers dan ook gedaan.

Mama wordt door haar twee zoons bedankt dat ze deze dagen (‘wit’) meegelopen heeft…. of zou deze kus om de snoepzakken te doen zijn?

Mensen die op een van die dagen langs de kant hebben staan tellen zullen ook tot de conclusie zijn gekomen dat er zeker 800 wandelaars voorbij kwamen lopen. Een simpele rekensom leert ons dat er dus 200 deelnemers ‘zwart’ meegelopen hebben.

Voor een organisatie van een dergelijk evenement is dat natuurlijk erg jammer, omdat het organiseren van een vierdaagse natuurlijk niet zomaar gedaan kan worden, dat kost altijd een hoop energie en geld en daar zijn heel veel vrijwilligers mee gemoeid. Laten we hopen dat een volgende keer deze Zwartlopers ook netjes een deelnemerskaartje aanschaffen (dan mag je de medaille nog achterwege laten) om het organiseren van dit soort evenementen in ons dorp te kunnen blijven doen!!!

De vrijdagavond stond in het teken van het ‘inhalen’ van de lopers. Nadat ze de benodigde kilometers hadden gelopen werden ze de laatste 200 meter toegejuicht door opa’s, oma’s, papa’s en mama’s langs de kant van de weg die voor de gelegenheid ook nog eens voor heel veel snoepkettingen en bloemen gezorgd hadden. Sommige kinderen zouden er bijna een hernia aan over houden.

Bekijk hier nog meer foto’s van de laatste dag van de Avond4Daagse

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *