Activiteiten Open Monumentendag 2018 in Udenhout en Biezenmortel. Thema Europa!

Vrijdag 7 september: 

Presentatie van twee Unentse biografieën over Annie Schoonus en Leo Bäumler. Aanvang 20.00 uur in Ontmoetingscentrum ’t Plein in Udenhout.

Zaterdag 8 september:
  • Openstelling ’t Schoor, heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel, Schoorstraat 2 van 11.00-16.00 uur. ’t Schoor heeft sinds 1990 op een deel van de begane grond en de twee bovenverdiepingen van het pand een zeer grote collectie oude gebruiksvoorwerpen tentoongesteld die op thema gerangschikt zijn. Met een nieuwe themaexpositie over de bakkers in Udenhout. U kunt dan ook uw gereserveerde boeken ophalen.
  • Openstelling Sint Lambertuskerk van 11.00-16.00 uur Er zijn rondleiders aanwezig. Met om 12.00 uur en om 14.00 uur een lezing van André Witlox over de beeldhouwer Leo Bäumler, de maker van de bijzondere kerkbanken.
  • Openstelling kapel Landpark Assisië van 11.00-17.00 uur. Met een expositie over de Udenhoutse Broeders Penitenten. Om 14.00 uur is er een lezing. Ook Lokaal 12 is geopend voor een kopje koffie. Dit is de oude school uit 1923 en is nu omgebouwd tot een leer- werkcentrum met behoud van een aantal authentieke onderdelen.
Zondag 9 september:

Die dag zijn er ook veel monumenten in Berkel-Enschot en Tilburg geopend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *