Start project Sportlaan en omgeving

Inloopavond op donderdag 31 oktober 2018 tussen 18.30 uur en 20.00 uur

De gemeente Tilburg richt in 2019 en 2020 de straten rondom de Sportlaan in Udenhout opnieuw in. Het gaat om de straten aangegeven op bijgevoegde kaart. De gemeente nodigt u uit voor een inloopavond op:

donderdag 31 oktober 2018 
van 18.30 uur tot 20.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum ’t Plein
Tongerloplein 1, Udenhout

U kunt binnenlopen op een tijdstip dat u schikt. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Doel van de avond
De gemeente presenteert deze avond nog geen ontwerp, maar hoort graag van u welke problemen er op dit moment zijn in de wijk, welke verbeteringen er mogelijk zijn en welke kansen er liggen. De gemeente bekijkt of deze zaken kunnen worden meegenomen in een nieuw ontwerp. Ook zijn collega’s van de gemeente Tilburg aanwezig om meer uitleg te geven over klimaatadaptatie. Wat is het? Wat gaat de gemeente daarmee doen? 
En wat kunt u zelf doen?

Opdracht
Het doel van de herinrichting is de straten te moderniseren. Om die reden vernieuwt de gemeente de wegverharding en de lantaarnpalen (LED). Het groen wordt verbeterd en er worden werkzaamheden aan het riool uitgevoerd.

Klimaatadaptatie
De gemeente richt de straat, waar mogelijk, klimaatadaptief in. Dat betekent dat er bij de nieuwe inrichting rekening wordt gehouden met de gevolgen van klimaatverandering (zoals harde regenbuien en droogte) door bijvoorbeeld minder verharding of de afwatering van regenwater naar groenstroken. Meer weten over klimaatadaptatie? Kijk op www.huisjeboompjebeter.nl

Klankbordgroep
In samenwerking met de dorpsraad Udenhout wordt een klankbordgroep gevormd. Op deze manier betrekt de gemeente de bewoners bij het (ontwerp)proces. Wilt u deelnemen aan de klankbordgroep, vul dan het reactieformulier in. In samenwerking met de dorpsraad vormen wordt een representatieve groep gevormd.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Joost Hagenberg, projectondersteuner bij de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via 013 542 93 71 en joost.hagenberg@tilburg.nl . U kunt ook contact opnemen met Rob van Nuenen, projectleider bij de gemeente Tilburg. Hij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via 013 542 86 68 en rob.van.nuenen@tilburg.nl .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *