Tonpraoten in ’t Centrum bij De Zaandhaozen

Zaterdag 9 februari stond er weer een tonnepraotavond gepland bij De Zaandhaozen in ’t Centrum. Een zestal tonpraoters en een bandparodist stonden genoteerd in het programmaboekje. Tussen deze tonpraoters stonden ook twee tonpraoters uit ons eigen dorp vermeld. Good-old Fons van der Lee en Bart Ketelaars die alweer 8 jaar geleden voor het laatst als Bart de klusjesman
in de ton had gestaan bij De Zaandhaozen.

De avond werd afgetrapt door Twan van Oers die als Koert de kapper die knipt in de kleinste kappers zaak van Nederland (2×2 vierkante meter).
Eric Mulder als Opa van Epscheuten nam plaats in de ton als het grootste vèrken van het bejaardenhuis. Na deze twee tonpraoters was het de beurt aan Bart Ketelaars. Acht jaar geleden was Bart net begonnen als tonpraoter en hij wist toen al een goede indruk achter te laten. Door de jaren heen is Bart dus inmiddels ook een ervaren tonpraoter geworden. Hij heeft al enkele keren meegedaan aan het leuterconcours in Tilburg. Deze avond stond Bart als de Schaatsheld in de ton en vertelde hij over alles wat hij als schaatser meemaakt. De tocht der tochten kwam aan bod,
maar ook de scheve-schaats die iedere schaatsenrijder wel zal herkennen Als laatste voor de pauze kwam Fons van der Lee als ‘dokter-anders-poep’ voorlichting geven over penisverlenging

Na de pauze nam er even niemand plaats in de ton, maar was het Maarten de Groot die het publiek wist te vermaken als bandparodist. Dit was een leuke afwisseling in het programma waarin
veel liedjes van vroeger langskwamen. Na dit muzikaal intermezzo mocht Joep de Wildt als ‘De Kleinzoon’ uit Oudenbosch plaats nemen in de ton. Joep is nog maar anderhalf jaar actief als tonpraoter en kwam deze avond eigenlijk voor het eerst buiten West-Brabant zijn kunsten vertonen. Niet geheel toevallig stond deze vuurdoop in Udenhout gepland. Niemand minder dan Ton
Brekelmans heeft hem aangespoord om in de ton te gaan staan. Het publiek kon na deze ‘buut’ (lieve opa) alleen maar beamen dat Ton Brekelmans het goed gezien had en dat deze jongeman het nog ver zal gaan schoppen als tonpraoter. 

Jorlan Manders mocht als Toontje de Pechvogel de tonpraotavond afsluiten. Hij wist tot het laatst toe de lach in de zaal te houden De avond was daarmee wederom geslaagd en kunnen De Zaanhaozen terug kijken op weer een mooie tonpraotavond!zelfs het laatste beetje 

Foto: Bart Ketelaars als ‘De Schaatsheld’, gemaakt door De Zaandhaozen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *