Pieter Michielsen als de 38e Udenhoutse Broeder geïnstalleerd!

Pieter Michielsen is afgelopen zondag in het Atrium van het zorgcentrum ‘De Eikelaar’ geïnstalleerd als 38e Udenhoutse Broeder. Pieter is verkozen vanwege zijn grote verdiensten binnen de gemeenschap van Udenhout. In een bomvolle zaal werd Pieter uit de zaal gehaald door de twee voorgaande Udenhoutse Broeders: Kees Weijtmans en Conny van Gorp. Zijn aanwezigheid viel niet op omdat juist hij al jarenlang bij alle belangrijke gebeurtenissen in het dorp met zijn fototoestel en pen aanwezig is om een verslag te maken. En zo dus ook bij deze jaarlijkse happening die we ook wel de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersprijs van Udenhout kunnen noemen.
Jong en oud kennen Pieter en het is dan ook een hele waslijst aan vrijwilligersactiviteiten die deze journalist op zijn lijst heeft staan. Om enkele te noemen: Organisator van Sinterklaas op het Kasteel, Voorzitter van de Dorpsquiz Udenhout, Voorzitter van de Stichting Kasteelfeesten, beheerder van de evenementenagenda en schrijver van de artikelen op de website van Udenhout-Centraal en in de Wegwijzer (En elke vereniging weet inmiddels dat je daar kosteloos melding van alle plaatselijke activiteiten kunt maken), vrijwilliger bij het Winterparadijs en oud-vrijwilliger bij SVSSS, MHCU, TVU en de Keutel commissie. Daarnaast heeft hij ook een grote bijdrage geleverd in het opzetten van Uurtje Buurtje en is hij nu bezig met ‘Un Schôôn Plaotje’. Maar ook jurylid geweest bij de voorleeswedstrijd en organiseert hij Dweilen op Dinsdag. Zeker niet als laatste, maar zeker zijn passie: een Foto expositie georganiseerd in samenwerking met Focus.
Burgemeester Weterings van de gemeente Tilburg sprak dan ook lovende woorden en zijn speech werd met een krachtig enthousiast applaus ondersteund. Udenhout mag trots zijn op deze vrijwilliger. Ook zijn vrouw Jacqueline mag als stille kracht achter al deze activiteiten zeker niet vergeten worden. Ook zij doet veel voor Udenhout. Pieter nam het woord over Vader Abt Wim van
Kempen en benoemde zelf nog eens dunnetjes zijn activiteiten aan. En vroeg afsluitend aan iedereen om te gaan staan voor een groepsfoto in De Wegwijzer. Zoals we Pieter kennen nam hij zelf deze foto, waarbij Burgemeester Weterings als eerste ging staan.


Prins ‘Ton d’n Urste’ sprak ook lovende woorden over het vrijwilligerswerk van Pieter en de eerder benoemde Udenhoutse Broeders. Pieter kreeg uit handen van de Prins de Prinsenmedaille
uitgereikt. Eerder die middag kreeg mevrouw van Doveren deze medaille ook uitgereikt vanwege haar komende 100-jarige verjaardag deze week. Pieter, namens het Genootschap van de Udenhoutse Broeder heten we je van harte welkom en deze waardering is meer dan verdiend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *