Carnaval 2020 met Prins Pieter d’n 1ste en adjudant Hiram

De avond waarop de Prins van D’n Haozenpot bekend gemaakt werd was er een, waarop veel veranderingen zichtbaar werden. Veel veranderingen binnen de raad van elf.
Om 22:11 uur werd een filmpje gestart waarin duidelijk werd dat er een groep gemaskerde mannen wat veranderingen zou gaan doorvoeren.Deze mannen stonden na afloop van het filmpje ook gemaskerd op het podium.
De eerste grote verandering was al gelijk zichtbaar. De groene slipjassen hadden plaats gemaakt voor een mooi zwart rokkostuum met groene details (waar overigens de komende periode nog wat details aan toegevoegd gaan worden).
Eén voor één werden de maskers afgenomen en werd de raad van elf aan het publiek gepresenteerd. Twee van de dertien personen die op het podium stonden droegen een rode overal. “Zou er dan toch niet zoveel veranderen?” Deze twee personen leken in gestalte erg veel op de prins en adjudant van afgelopen jaar…
Tot ieders verbazing richtte voorzitter Rick zich vervolgens tot de zaal om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe Prins van D’n Haozenpot Pieter Michielsen, die vooraan het podium stond te wachten om zijn foto voor Udenhout-Centraal en De Wegwijzer te maken.
De carnavalskleding werd achter de schermen vervangen door een mooi nieuw prinsenpak, voordat Rick de scepter aan de nieuwe prins overhandigde.
De laatste plichtpleging die nog moest plaats vinden was het bekend maken van de adjudant. De nieuwe prins heeft ervoor gekozen om de ervaring die Hiram vorig jaar heeft opgedaan mee te nemen het nieuwe carnavalsjaar in.
Ton van de Wiel nam na drie jaar (!) prins te zijn geweest weer plaats in de hofkapel. Die daar weer erg gelukkig van werden!
Alle namen waren ingevuld waarna het feest kon beginnen.

Niet veel voorbereidingstijd
Nog maar een paar weken geleden kreeg het bestuur van SKU het bevrijdende telefoontje van Pieter dat hij dit jaar als Prins Carnaval voorop zal gaan in D’n Haozenpot. Er werd wel meteen bijgezegd dat dat ‘voorop gaan’ niet al te letterlijk genomen moet worden.

Een belangrijke reden waarom Pieter de taak als Prins op zich wil nemen, was dat het carnaval in Udenhout sinds enkele jaren met stichting D’n Haozenpot een organisatie kent die er de schouders flink onder wil gaan zetten. Het carnaval maak je niet alleen, maar juist met z’n allen. Vanuit deze functie hopen Prins Pieter en Adjudant Hiram, daar een mooi steentje aan bij te kunnen dragen.

Zo is er door de prins en adjudant de wens uitgesproken dat er vanuit de verschillende groepen die stichting D’n Haozenpot kent, ook een aantal personen zich zullen melden die een dagje (of een dagdeel) met de raad mee gaan langs verschillende locaties/carnavalsactiviteiten in D’n Haozenpot.

Foto: Simone van de Wiel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *