Piet Vromans – 50 jaar hoofdman van Gilde Sint Joris

Op zaterdag 11 januari, de jaarlijkse statiedag van Gilde Sint Joris, heeft Piet Vromans zijn 50 jarig jubileum gevierd als hoofdman van ons gilde. In de  morgen gaan we getrouw eerst naar de kerk toe wat wordt gevolgd door “het brood met de gebraden worst”. Na deze maaltijd wordt Piet verrast eerst door zijn vrouw José, zijn kinderen en kleinkinderen, hierna volgen al snel vele andere gasten die allemaal genodigd zijn. Al snel loopt de Sint-Jorishof vol en kan het officiële gedeelte beginnen. Rob Weijtmans houdt een speech en vertelt iets over de afgelopen 5 decennia, wat Piet samen met zijn Gilde heeft opgebouwd. Tijdens de speech kunnen de gasten dit zien op een video presentatie om er ook een beeld bij te hebben. Aansluitend neemt Koning Christiaan Weijtmans nog het woord n dankt hem als Koning voor het hoofdmanschap.

Naast het 50 jarig hoofdmanschap is Piet ook nog 60 jaar lid van ons gilde, wat traditiegetrouw wordt beloond met een zilverenschild 60 jaar lidmaatschap. Voor Piet kon deze dag niet meer kapot! Veel cadeaus gehad maar nog belangrijker familie, vrienden, kennissen en andere gildebroeders en zusters waren
vandaag gekomen om dit met hem te vieren.

Er is nog een reden waarom we vandaag hier bij elkaar zijn! Na het overlijden van onze Beschermvrouwe Lies van den Bersselaar wilden we aandenken realiseren. Daarom hebben we de kunstenaar Roel van Wijlick gevraagd een Sint-Jorisbeeld te maken. Dit beeld is geplaatst op ons gildeterrein met een  herdenkingsplaats erop:
“Ter herinnering aan beschermvrouwe Lies van den Bersselaar en echtgenoot Harrie van den Bersselaar -2020”. Het beeld is onthult door Frank de Weijer en Liesbeth van den Bersselaar –beide petekinderen van Harrie en Lies.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *