Ruud Oerlemans 39ste Udenhoutse Broeder

Op de meest stormachtige dag van 2020 was het jaarlijkse Broederfist. Ook dit jaar gingen vooraf de namen door het dorp, oh wie, oh wie, zou dit jaar de nieuwe broeder zijn? Iedereen die afgelopen zondag in het Atrium van Zorgcentrum De Eikelaar aanwezig was kon mee genieten hoe de twee voorgaande broeders Kees Weijtmans en Pieter Michielsen, Ruud Oerlemans uit het publiek haalde en die keuze werd met een krachtig enthousiast applaus ondersteund. Udenhout mag trots zijn op deze vrijwilliger. Ook zijn vrouw Carla mag als stille kracht achter al deze activiteiten zeker niet vergeten worden.  Ook zij doet veel voor Udenhout.
Ruud zou Ruud niet zijn als zijn dankwoord een van de meest uitgebreide dankwoorden van de afgelopen jaren was vol humor en woordgrappen. Dit jaar werd Ruud verkozen o.a. vanwege zijn grote verdiensten binnen de KWF. Al 27 jaar organiseert Ruud samen met zijn vrouw Carla het collecteren voor Udenhout en Biezenmortel. En dat is een hele klus om de wijken te verdelen. Ze gaan ook zelf met de bus langs de deuren. Of dat nog niet genoeg is, collecteert hij ook voor een ander goed doel, de Hartstichting.
De meeste kennen onze nieuwe broeder van vele andere activiteiten binnen ons dorp. Wie heeft bij hem geen peperkoek gewonnen? Al 18 jaar is hij omroeper bij de peperkoekloterij van Udenhouts Belang op de kermis.
Maar ook een belangrijke vrijwilliger binnen DOS, SVSSS, de Kersttocht, Winkeliersvereniging en de intocht van Sinterklaas. Ruud verleende in de loop der jaren ook zijn diensten aan het Winterparadijs, SKU, Sinterklaas op het kasteel, op basisschool de Wichelroede als lid van de medezeggenschapsraad en was ook actief binnen de parochie.
En was hij 30 jaar geleden, samen met andere buren, een van de oprichters van buurtvereniging Waterloopplein.
Maar wie herinnert niet het plakken van U-stickers op onze komborden van Udenhout. Trouw kwam de Tilburgse ambtenaar de U-sticker verwijderen
en verving deze met de T van Tilburg. Maar de adem van Ruud was lang en zijn geduld groot – na jaren van strijd bleef de U-sticker zitten. De strijd was gestreden en Udenhout hield een kleine herinnering over aan de tijd dat ze nog zelfstandig waren.
Waarschijnlijk zijn we nog activiteiten vergeten, maar al bij al meer dan genoeg om Ruud te benoemen tot 39ste broeder van het Genootschap.  De andere Udenhoutse Broeders zijn blij met zijn toetreding en heten Ruud dan ook van harte welkom.
Wij danken ook Plus Ammerlaan, Bakkerij Besselink en Van Onzenoort BV voor hun sponsoring van de kaas, de lekkere Udenhoutse Broeders en de zult. De aanwezigen hebben er van gesmuld. 
Het was weer een mooi Broederfist!

Tekst: Genootschap van de Udenhoutse Broeder
Foto: Simone van de Wiel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *