Gezocht: verhalen over Vincentius te Udenhout

BOEi en Nico de Bont, toekomstige eigenaren van Huize Vincentius te Udenhout, zijn op zoek naar de verhalen van ‘Huize Vincentius’, in 7925 gebouwd als internaat voor ‘verstandelijk gehandicapten’ en momenteel nog een locatie van zorgverlener ASVZ. Bij de restauratie en herbestemming wil de combinatie BOEi/Nico de Bont de vele verhalen uit het vorige leven van Huize Vincentius ook een plek geven. f-iet project ‘Mensen vertellen over Vincentius’ roept Udenhouters, oud-werknemers, omwonenden en anderen die een bijzonder verhaal hebben over het gebouw, op zich te melden.

Jobbe Wijnen, drijvende kracht achter Mensen Vertellen over Vincentius: “Voor het kleine dorp Udenhout is Vincentius al een eeuw lang bepalend, op de eerste plaats vanwege haar
kleurrijke bewonersgemeenschap, die elke Udenhouter natuurlijk kent. Wat vroeger nog een ‘gesloten instelling’ was, is nu een wijk in het dorp geworden, waar (groot)ouders met kinderen
uit de omgeving met net zo veel plezier gebruik maken van de speeltuin en kinderboerderij als bewoners van ASVZ zelf. iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan het Vincentius, of het nu
gaat om de bewoners, het (oud)personeel of de omwonenden in het dorp. Die herinneringen willen we graag ontsluiten voor de volgende generaties.”

Heeft u een herinnering aan het Vincentius? Dan horen wij graag van u. We publiceren de verhalen o.a. op de pagina ‘Mensen vertellen over Monumenten’ (www.BOEi.nl/mensenvertellen)
en de sociale mediakanalen van BOEi en Nico de Bont. U kunt contact opnemen met Jobbe Wijnen, j.wijnen@boei.nl of telefoonnummer 033-7600660. 

 

Over BOEi
BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De organisatie, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel erfgoed, richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Zie ook www.boei.nl voor onze missie, projecten en aandeelhouders.

Over Nico de Bont/ l-lazenberg Bouw
Hazenberg Bouw is behalve ontwikkelende bouwer ook de trotse ‘moeder’ van Aannemingsbedrijf Nico de Bont. Al bijna 60 jaar speelt dit prachtige bedrijf een hoofdrol in de markt voor klassieke restauratie, hedendaagse herbestemming en planmatig onderhoud van grote en kleine monumenten. Met liefde voor het vak en kennis van de nieuwste technieken werken de mensen van Nico de Bont zo dagelijks aan de meest uiteenlopende historische werken. Zie www.hazenberg.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *