Volop feest bij Hofleverancier De Rustende Jager

Met al het zand uit de duinen zou de zandloper gevuld kunnen worden die de wachttijd aan zou geven waarop dan toch eindelijk het eeuwfeest van De Rustende Jager gevierd zou kunnen worden. Maar afgelopen week was het uiteindelijk dan zover. Vlak nadat er weer strengere maatregelen aangekondigd werden voor de horeca ivm Corona, stond de tweede poging van de boekpresentatie gepland. De eerste poging eind april moest op het allerlaatste moment ook al worden geanulleerd en stond na de versoepelingen van voor de vakantie op dinsdag 29 september gepland. Voor uiteindelijk 30 gasten (voor deze dag familie) werd het boek, dat samengesteld is ter gelegenheid van het feit dat de familie Klijn al 100 jaar de uitbaters zijn van De Rustende Jager, gepresenteerd. Jo en Nelly Pijnenburg-Klijn hebben samen met Jos en Ria Vermulst-Klijn, Kees van Kempen en Hein van den Berg tientallen avonden bij elkaar gezeten om verschillende verhalen en foto’s door te nemen die ze toegestuurd gekregen hadden. Al deze verhalen en foto’s zijn uiteindelijk gevormd tot een boek dat 280 pagina’s telt.
Vele verhalen over de familie Klijn, over De Rustende Jager en al haar bezoekers door de jaren heen, de schitterende omgeving waarin de ‘uitspanning’ ligt en natuurlijk het personeel dat er al jaren lang voor zorgt dat het goed toeven is bij ‘De Rustende’!

Al deze kennis is natuurlijk niet alleen in een boekvorm verschenen, maar dat is ook onze koning ter oren gekomen. Al deze mooie verhalen in combinatie met het 100-jarig bestaan, was genoeg voor een koninklijke onderscheiding.
De Rustende Jager heeft daarom het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ gekregen. En dat mag best als iets heel bijzonders gezien worden. Maar omdat het bijzonder is, wil dat nog niet zeggen dat het niet meer dan verdiend is!
Burgemeester Yves de Boer van de gemeente Haaren, was maar wat trots dat hij dit predicaat nog mocht uitreiken voordat ook de Rustende Jager per 1 januari bij Tilburg gaat horen.

“Het is elke dag feest als je bij de Rustende Jager bent geweest” Dat is een van de gezegden die je Jo Pijnenburg door de jaren zomaar zo hebben kunnen horen zeggen. Misschien is het daarom wel dat er de afgelopen week niet alleen op dinsdag festiviteiten gepland stonden, maar ook op woensdag, donderdag en zelfs in het weekend.
Te verwachten is dat het ook na deze feestweek  een feest blijft om De Rustende Jager te bezoeken na een fietstochtje door of rondom de duinen, na een wandeling door het klapzand of door
De Brand of gewoon De Rustende Jager aan te doen voor een bakkie met een stukje Udenhoutse Broeder.
En wanneer je dan naar huis gaat zal er ongetwijfeld nog een ander gezegde van Jo te horen zijn; Veel plezier en vlug weer hier! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *