Nieuwe woning aan de Teunisbloem

Zienswijzen indienen van maandag 9 november tot en met maandag 21 december 2020

De eigenaar van de woning aan de Schoorstraat 11 heeft een verzoek ingediend om een deel van zijn achtertuin af te splitsen en hier een nieuwe woning te bouwen. Het ontwerp past niet in het huidige bestemmingsplan Udenhout Beschermd Dorpsgezicht. De gemeente wil meewerken aan het initiatief en is een procedure gestart voor het aanpassen van het bestemmingsplan. In dezelfde periode wordt ook de omgevingsvergunning-procedure doorlopen. Als onderdeel van de procedure mag iedereen zienswijzen (reacties) indienen op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning. In de bijlage vindt u meer uitleg over de procedure.

Informatie buurtbewoners
De eigenaar van de woning heeft zes buurtbewoners in februari 2020 per brief verteld over het plan. Omwonenden hebben twee weken de tijd gekregen om een eventuele reactie te geven. Alle buren hebben positief gereageerd. Er zijn geen bezwaren gekomen en het plan is dan ook niet aangepast. Een verslag van de omgevingsdialoog is toegevoegd als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan.

Ontwerpbestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan is van maandag 9 november tot en met maandag 21 december 2020 te bekijken via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen of in de Stadswinkel Centrum, Spoorlaan 181 (hoek Gasthuisring). U kunt zonder afspraak in de Stadswinkel terecht. De actuele openingstijden van de Stadswinkel tijdens de coronacrisis vindt u op www.tilburg.nl en op de gemeentepagina in het Stadsnieuws. Als u meer uitleg wilt, dan kunt u een afspraak maken. Een afspraak maakt u via www.tilburg.nl of door te bellen naar 14 013 (lokaal tarief).
Tijdens de eerder genoemde periode kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de raad van de gemeente Tilburg, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Udenhout Beschermd Dorpsgezicht, 5e herziening (Schoorstraat 11)”. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 013 542 92 88. Zienswijzen kunnen ook digitaal worden ingediend via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen.

Ontwerp-omgevingsvergunning
Om het proces van de besluiten tegelijk te laten lopen, kunt u in dezelfde periode ook de ontwerp-omgevingsvergunning bekijken. De ontwerp-omgevingsvergunning en de tekeningen zijn te bekijken en/of te downloaden op https://www.tilburg.nl/ondernemers/bouwen-en-vestigen/omgevingsvergunningen-ter-inzage/.
Een schriftelijke zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg, onder vermelding van “Zienswijze ontwerp-omgevingsvergunning Schoorstraat 11”. Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze digitaal in te dienen.

Als de periode voor zienswijzen voorbij is, neemt de gemeenteraad een beslissing over het bestemmingsplan en het college over de omgevingsvergunning. Binnengekomen zienswijzen worden hierin meegenomen. Hebt u een zienswijze ingediend, dan ontvangt u persoonlijk bericht over het besluit van de gemeenteraad.
Meer informatie
Hebt u vragen over het bestemmingsplan of de procedure, dan kunt u contact opnemen met Roxanne Bleijenberg, bereikbaar via 013 542 92 88 en via e-mail roxanne.bleijenberg@tilburg.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *