Stand van zaken Biezenmortelsestraat

Nog vanuit de gemeente Haaren is aan gemeente Tilburg de vraag gesteld om te starten met de verbetering van de fietspaden langs de Biezenmortelsestraat. Doordat de bomen dicht op de fietspaden staan, zijn op veel plekken hobbels ontstaan in het wegdek. Dit komt doordat boomwortels de verharding omhoog drukken.

In 2020 hebben wij u gevraagd een enquête in te vullen over de fietspaden van de Biezenmortelsestraat, de bomen en de verlichting. In juli hebben wij u geïnformeerd over de belangrijkste uitkomsten van deze enquête. Zo gaven bewoners aan het fietspad veel te gebruiken maar de kwaliteit van het fietspad werd, met name door de hobbels, als slecht beoordeeld.

Duurzame oplossing
Diverse experts hebben naar het fietspad gekeken. Een duurzame oplossing waarbij de bomen behouden blijven en de hobbels in het fietspad niet meer terugkeren blijkt niet eenvoudig en kostbaar. Ook zijn er geen garanties dat de wortels op termijn niet opnieuw hobbels veroorzaken. De diverse opties worden nog afgewogen en het definitieve besluit voor renovatie wordt uitgesteld. 

Maatregel 2021
In het voorjaar (april/mei) worden de hobbels in het fietspad vlak gefreesd. Zo kan er dit jaar al veilig gefietst worden. De boomwortels groeien echter door waardoor de hobbels terugkomen. Zolang er geen definitieve oplossing is, wordt het frezen jaarlijks herhaald.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Rob van Nuenen van de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 86 68 en per e-mail rob.van.nuenen@tilburg.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *